Duurzaamheid

ODIOM heeft sinds 2019 een zilveren duurzaamheidslabel en mag zich hierdoor onderscheiden als een duurzame studievereniging! Met het label kan ODIOM aan de buitenwereld laten zien dat ze een duurzame studievereniging is. Naast het zilveren duurzaamheidslabel heeft ODIOM dit jaar een subsidie van €600,- gekregen voor het uitbrengen van een duurzame almanak!

In verenigingsjaar 2019-2020 zal de almanak volledig gemaakt zijn van duurzaam papier. ODIOM doet al heel veel om zo duurzaam mogelijk te zijn. We vinden duurzaamheid erg belangrijk en we zetten ons er dan ook actief voor in. Zo zijn er in het jaar 2018-2019 door veel leden mokken beschilderd, die worden gebruikt tijdens de theeleut. Op deze manier is het gebruik van papieren of plastic bekertjes enorm teruggedrongen. Daarnaast wordt er minder geprint, doordat de stukken voor de Algemene Ledenvergadering bijvoorbeeld slechts op aanvraag geprint worden. Ook wordt het verenigingsblad uitsluitend digitaal uitgebracht. Vrijwel alle activiteiten van ODIOM zijn per fiets te bereiken, een duurzame manier van vervoer! Tot slot wordt de duurzame gedachte verspreid onder de leden door berichten op Social Media te delen en verder zal ODIOM dit jaar ook meer gaan samenwerken met duurzame en lokale bedrijven. Kortom: ODIOM houdt zich volop bezig met duurzaamheid en probeert zich hier continu in te verbeteren!

Op de site lees je wat jij kunt doen om je steentje bij te dragen aan duurzaamheid en wat er allemaal is gedaan in de Duurzaamheidsweek bij ODIOM. Lees snel verder onder de desbetreffende kopjes. 

Hieronder staan respectievelijk het duurzaamheidslabel en de subsidie toegekend door de Green Office.

LabelChecklist

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.

Komende Activiteiten

Er zijn nog geen evenementen.
Toon alle evenementen