Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland?

Wil je of ga je studeren in het buitenland? Hieronder geven we een paar nuttige tips. Dit is voor zowel studenten Pedagogische Wetenschappen als studenten Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs mogelijk.

Op uitwisseling gaan naar het buitenland kan op heel veel manieren een unieke ervaring zijn! Je ervaart hoe het is om aan een andere universiteit te studeren en je maakt kennis met een nieuwe cultuur. Daarnaast ontmoet je veel nieuwe mensen en kun je een andere taal leren: allemaal waardevolle ervaringen die je waarschijnlijk nooit meer zult vergeten.

De faculteit GMW heeft ongeveer 100 partneruniversiteiten binnen en buiten Europa. Studenten hebben de mogelijkheid om aan één van die universiteiten te studeren voor een semester tijdens het derde jaar in de Bachelor. Een semester in het buitenland wordt gefinancierd door ofwel de Erasmus+ beurs (voor uitwisselingen binnen Europa) of de Marco Polo beurs (uitwisseling buiten Europa).

Als je geïnteresseerd bent om naar het buitenland te gaan, zal je op tijd moeten beginnen met de voorbereidingen. Houd daarbij rekening met zaken als toelatingseisen, taalvereisten, het vakkenaanbod, semester-data in het buitenland, financiële zaken, aanmeldingscriteria en deadlines.

De partneruniversiteiten die toegankelijk zijn voor GMW-studenten horen bij verschillende ‘kanalen’. Let op: voor elk ‘kanaal’ is er een andere aanmeldingsprocedure. Het grootste verschil is dat de faculteit GMW contracten heeft met universiteiten binnen- en buiten Europa en dat er andere wegen zijn: de zogenoemde ‘universiteits-brede’ uitwisselingsovereenkomsten van de RUG (Centre for Canadian Studies, Multi Faculty Exchange, International Credit Mobility).

Meer informatie over hoe je je moet voorbereiden op een semester in het buitenland en de aanmeldingsprocedure kan worden gevonden in de Step-by-Step guide, toegankelijk via de Study Abroad Pages op Nestor.
Ook hebben een aantal studenten die dit jaar in het buitenland een blog voor jullie bijgehouden. Deze vind je hier.

Voor eventuele vragen kan je contact opnemen met het Mobility Office van Gedrags- en Maatschappijwetenschappen:
Email: exchange.gmw@rug.nl
Phone: +31 (0)50 363 6559
Een afspraak inplannen met het Mobility Office kan via deze link:
https://www.rug.nl/gmw/mobility-office/contact/

Activiteiten

dinsdag 23 april

FeestCie borrel: Lentekriebels

De Brouwerij, Poelestraat 27, 9711 PH, Groningen
22:30

Lieve leden, De lente is net begonnen en dat betekent dat het weer tijd is voor de welb...
vrijdag 26 april

HeerenCie activiteit: Casinonight

Café de Toeter, Turfsingel 6, 9712 KP Groningen
19:00

Geachte Heeren der Opera Didactica Omnia, Na een geslaagde gemengde activiteit waar we ...
woensdag 1 mei

ALA: Pizzaparty en kanoën

Volgt nog
18:00 35

Lieve lieve actieve leden, Zin in pizza en daarna de strijd aan te gaan in een kano?! ...

Lezingen

Er zijn de komende twee maanden geen lezingen