Meeloopdagen

Meeloopdagen en carrièregerichte activiteiten 

Ook dit jaar zijn er weer mogelijkheden om een kijkje te nemen in het werkveld. Er zijn zowel activiteiten voor orthopedagogische, onderwijskundige en AOLB studenten. Hieronder staande bedrijven waar jullie een kijkje kunnen nemen. Meelopen bij een bedrijf is niet alleen nuttig voor jezelf, als derdejaars kan je er ook nogeens stempels voor verdienen. Lijkt het je leuk om deel te nemen aan één of meerdere meeloopdagen geef je dan op door een mail te sturen naar carriere@odiom.nl!

Cosis
Cosis is een partnerschap tussen Promens Care en NOVO. Ze versterkt zowel op inhoud als op ondersteuning. In ieders leven vinden ze kracht, wederkerigheid, werken en leven met anderen belangrijk. Dat is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Ze ondersteunen hen voor wie dit minder vanzelfsprekend is. Ze versterken de mogelijkheden van mensen met een verstandelijke en psychische beperking, zodat ook zij een goed en zinvol leven leiden. Een leven waarin zij verbonden zijn in een sociaal netwerk en participeren in de samenleving. Ze verliezen daarbij het unieke van elk van hen niet uit het oog. Lijkt het je leuk om een dagje hierbij mee te lopen? Geef je dan snel op!  

Onderwijsconsultant NHL Leeuwarden
Datum is zelf te bepalen
Leeuwarden   
Doe jij de richting Onderwijskunde? Zeker dan kan deze meeloopdag voor jou interessant zijn! Margriet Kat ondersteunt de opleidingen aan de NHL bij de curriculumontwikkeling en de kwaliteitszorg. Haar weken zijn erg divers en om ons toch een indicatie te geven van de zaken die haar zoal bezighouden heeft zij ons een kijkje gegeven in haar agenda: Dinsdag
09.30 – 10.30  Overleg HRM en organisatie Lerarenopleidingen
12.30 – 13.00 Voorbereiden visitatie Onderzoeksgroep Vitale Educatie
14.00 – 15.00 Voorbespreken P2 rapportage Instituut Educatie
15.00 – 16.00 Inloop Flexibel Onderwijs
16.00 – 17.30 Assessorentraining Friesland College  

Orthopedagoog Renn4 Emmen
Datum zelf bepalen 
Emmen  
Renn4 organisatie met een aantal scholen voor speciaal cluster 4 onderwijs. Anne Marie Muis werkt als orthopedagoog op de kleinschalige school in Emmen. Bij deze meeloopdag krijg je een rondleiding op de SO cluster 4, SBO Toermalijn en VSO cluster 4 Emmen. Ze gaat het een en ander uitleggen over de verschillen tussen typen onderwijs en de werkzaamheden van een orthopedagoog op de verschillende scholen.  

De Zijlen
14 juni, 9.30 - 16.30 uur
Groningen
In de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking komen we verschillende soorten problematiek uit de DSM tegen, denk aan: psychiatrische beelden, verslaving, autisme. Voor de Zijlen is het de uitdaging om bij te dragen aan de kwaliteit van leven van deze unieke mensen. Graag nemen zij jullie een dag mee in hun werk als gedragsdeskundige bij de Zijlen. In de agenda staan teamvergaderingen, individuele overleggen, diagnostiek tijd, beleidsbijeenkomsten, scholingen (geven en ontvangen) etc.carriere

Activiteiten

woensdag 5 juli

Thema-theeleut: Met Tom de wereld om

Grote Rozenstraat 38
12:00

Voordat we massaal naar verre oorden, mooie stranden of het heerlijke Nederland vertrekken...
donderdag 13 juli

SchakelCie activiteit: Bowlen

Gedempte Kattendiep 4
21:00

Lieve schakelstudenten,De SchakelCie heeft voor jullie weer een leuke activiteit georganis...

Lezingen

Er zijn de komende twee maanden geen lezingen