Meeloopdagen

Meeloopdagen en carrièregerichte activiteiten 

Het is alweer tijd voor de tweede ronde meeloopdagen! Wij hebben weer een heleboel interessante instellingen voor jullie kunnen regelen. Er zijn zowel activiteiten voor orthopedagogische, onderwijskundige en AOLB studenten. Hieronder staan de organisaties waar jullie een dag(deel) mee kunnen lopen. Weet je nog niet welke richting je op wilt na je studie? Of weet je dit juist wel, maar wil je juist die bevestiging hebben? Geef je dan nu op! Dus lijkt het je leuk om deel te nemen aan één of meerdere meeloopdagen stuur dan een mail naar carriere@odiom.nl 

Expertisecentrum anderstaligen/ Locatie Hesselanden
Heeft de carrièreavond jouw interesse gewekt? Of kon je hier niet bij zijn maar ben je wel benieuwd naar hoe het werken met vluchtelingenkinderen/anderstaligen er in de praktijk aan toe gaat? Dan hebben wij een hele interessante meeloopdag voor jullie kunnen regelen.
Het expertisecentrum anderstaligen is gevestigd in Emmen. Het Expertisecentrum Anderstaligen (E.C.A.) is een basisschool voor kinderen van groep 3 t/m 8. De school is bedoeld voor kinderen uit het buitenland die de Nederlandse taal nog moeten leren. Het E.C.A. is onderdeel van openbare basisschool de Brink. Op het E.C.A. leren kinderen de Nederlandse taal begrijpen en spreken in vier cursussen Mondeling Nederlands. Er wordt gewerkt met Nederlandse lesmethoden. Om de kinderen zo snel mogelijk op hun eigen hoogste niveau te krijgen, wordt versneld in de leerstof.
Trekt het onderwijs jou minder maar ben je toch benieuwd naar het leven van nieuwkomers in Nederland? Dan is er ook de mogelijkheid om te kijken bij locatie Hesselanden. De school is namelijk gevestigd op het terrein van de gezinslocatie van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in Emmen. Hier krijg je een kijkje in het leven op het terrein: wat houdt zo’n gezinslocatie van het AZC precies in?
Geef bij het opgeven dus even aan waar je voorkeur naar uitgaat. 

Onderwijskundig beleidsmedewerker Plateau Assen
Plateau Integrale Kindcentra is dé primair onderwijsorganisatie voor de 13 openbare basisscholen binnen de gemeente Assen. Dit zijn 11 basisscholen, 1 school voor speciaal basisonderwijs en 1 school voor (voortgezet) speciaal onderwijs. Het Plateau onderwijs wordt verzorgd door ruim 380 personeelsleden voor ongeveer 3750 leerlingen. Bij een Plateau kindcentrum wordt uitgegaan van een dagprogramma op het gebied van onderwijs, opvang en ontwikkeling van kinderen. Het wordt als één geheel geleid en de medewerkers vormen één team. 

Leerkracht speciaal basisonderwijs
SBO Aquamarijn is een school voor christelijk speciaal basisonderwijs in Leeuwarden. Op deze school worden leerlingen geplaatst, wanneer ze aangepast onderwijs nodig hebben. Speciaal basisonderwijs is er voor leerlingen die het op de gewone basisschool te moeilijk vinden. De school biedt dezelfde leerstof aan als de gewone basisschool, maar houdt rekening met de ontwikkelingsproblemen en geeft onderwijs op een manier die aansluit bij wat de kinderen kunnen.
Lijkt het je leuk om een dag of dagdeel mee te lopen in een groep? Geef je dan nu op! Meld daarbij ook of je het liefst in de onderbouw, middenbouw of bovenbouw meeloopt! 

Orthopedagoog MEE Groningen
Ook deze ronde is het weer mogelijk om mee te lopen met een orthopedagoog. Ditmaal bij MEE Groningen. MEE Groningen ondersteunt mensen met een beperking, zodat ze zelfredzaam zijn en kunnen meedoen aan de samenleving. Wij kijken naar de mogelijkheden van mensen met een beperking en ondersteunen of begeleiden op alle levensgebieden.
Benieuwd naar de werkzaamheden van een praktijkbegeleider/gedragswetenschapper binnen zo’n organisatie? Dan kun je deze meeloopdag niet missen.   

De Zijlen
Een vertrouwd thuis, persoonlijke aandacht en boeiend werk. Wie wil dat niet? De Zijlen biedt dit aan circa 1400 mensen van jong tot oud, met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. De Zijlen vindt dat alle mensen met of zonder beperking van betekenis zijn. Zo halen mensen met een verstandelijke beperking betekenis uit hun werk en draaien mee in de maatschappij. De Zijlen helpt mensen daarbij. In de provincie Groningen bieden ze het allemaal: wonen, kinderdagcentrum, ambulante begeleiding, gezinsondersteuning, werk en dagbesteding. De Zijlen geeft zorg in overleg en samen met het gezin. Zij staan met zorg middenin de samenleving!Zou jij een keer bij De Zijlen willen kijken? Geef je hier dan snel voor op!
Wanneer: 28 maart  

Kinder- en jeugdcoach/therapeut
Hanneke Noordhof heeft een eigen praktijk in Zuidhorn, Seeyou-kidspraktijk. Hier geeft ze individuele begeleiding en groepsbegeleiding aan kinderen en pubers. Haar specialisme ligt op het vlak van hoogsensitiviteit en prikkelverwerking. Lijkt het je leuk om van alles te weten te komen over wat Hanneke Noordhof in haar praktijk doet, mee te kijken tijdens intervisie met Hanneke en wellicht een gesprek bij te wonen in haar praktijk? Geef je dan snel op!
Wanneer: 30 mei, ‘s avonds en eventueel ‘s middags. 

Verschillende onderwijskundige meeloopdagen via Bureau Meesterschap
Bureau Meesterschap is het bureau voor onderwijsadvies en zij treden op als begeleider, trainer, adviseur, coach en interim. Zij kennen de onderwijsmarkt in Noord- en Oost-Nederland. Kernactiviteit is het begeleiden en ontwikkelen van mensen in organisaties. 

Onderwijsadviseur en rekenspecialist
Marije Bakker geeft scholen advies en helpt hen bij het verbeteren van hun rekenonderwijs. Haar werkveld is basisscholen. Het gaat om begeleiding en training van leerkrachten en teams op het gebied van rekenonderwijs. Mijn missie: kinderen, leerkrachten, directies en andere betrokkenen bij het leren rekenen van kinderen aan het denken zetten over goed en zinvol rekenonderwijs. En dit vervolgens vertalen naar de praktijk.

Rekencoördinator Post-HBO opleiding
Margreeth Mulder is onderwijsadviseur en trainer. Ze is onder andere trainer rekencoördinatie. De opleiding Rekencoördinator is een Post-HBO opleiding die tot doel heeft leerkrachten uit de basisschool te scholen voor de taak van rekencoördinator in de eigen school of op bovenschools niveau. Door één van de teamleden deze taak te laten vervullen wordt beoogd het rekenonderwijs op de school op een hoger niveau te brengen. Rekencoördinatoren bewaken en bevorderen de inhoudelijke kwaliteit van het rekenonderwijs op hun school.
Wanneer: 5 april (9.00-16.00), Heerenveen 

Trainer van o.a. de Vreedzame school
Janet Meijer is trainer voor de Vreedzame school en geeft trainingen aan schoolteams. Daarnaast is ze ook werkzaam bij de gemeente Groningen als projectleider vanuit de afdeling maatschappelijke ontwikkeling en werkt ze o.a. als regisseur voor de Vreedzame wijk. Lijkt het je leuk om een training bij te wonen? Of lijkt het je leuk om een hele dag mee te lopen om zo ook haar functie als projectleider bij te wonen? Dit is allebei mogelijk. Geef je dan nu snel op! 

Interim directeur basisonderwijs
Bauke Waslander is nu sinds anderhalf jaar zzp’er en hij is vooral werkzaam als interim directeur in het primair onderwijs. De thema’s waar hij vooral mee bezig is is de professionele cultuur / leergemeenschap, dus echt op teamniveau bezig. Maar tevens ook hoe kunnen onderwijskundige ontwikkelingen in gang gezet worden en ook het laten landen in de teams. Het stukje eigenaarschap pakken. Daarnaast richt hij zich op alle zaken die een directeur in vaste dienst ook zou doen.Elke interim klus is weer anders en heeft een andere doel, waardoor het niet iets vastomlijnd is.
Lijkt het je leuk om een dag(deel) mee te lopen? Geef je dan nu op! 

Coaching en Supervisie
Marjolein Morks werkt als communicatietrainer. Haar trainingsdagen bestaan over het algemeen uit het behandelen van 3 à 4 coach- en communicatiemodellen per dag plus een stuk persoonlijke begeleiding en intervisie van de cursisten. In de praktijk wordt er eerst een stuk theorie behandeld gevolgd door een demonstratie door haar met één van de cursisten. Daarna gaan de cursisten uiteen in groepjes van 2 of 3 om het geleerde zelf in de praktijk te brengen.
Wanneer: 13 maart (9.00-16.00), Zeegse of 12 maart (9.00-16.00), Drachten
carriere

Activiteiten

dinsdag 20 maart

Kb-bekendmakingsborrel

De Brouwerij
22:30

Om 00.00 uur zal het kandidaatsbestuur van 2018-2019 bekend worden gemaakt! Wil jij weten ...
woensdag 21 maart

KB-theeleut

ODIOM hok
12:00

Op de borrel van 20 maart gaan wij het Kandidaatsbestuur bekend maken! Na dit heugelijke f...
donderdag 22 maart

AcCie: Odibo pubquiz

't Golden Fust
20:00 34

Lieve leden, 22 maart is het weer zover, de pubquiz! Dit jaar wordt deze georganiseerd me...
maandag 26 maart

Speeddaten met alumni

Hemingsways (Gedempte Kattendiep 23-1
19:45 35

Vraag jij je, zittend in de collegebanken of zwoegend boven je studieboeken, ook wel eens ...
dinsdag 27 maart

Algemene Ledenvergadering

Het Heerenhuis
18:30

Ben jij benieuwd hoe de zaken binnen ODIOM er op dit moment voorstaan? Of wil jij erbij zi...
woensdag 28 maart

ExcurCie: middagexcursie AZC Delfzijl

AZC Zwet
13:00

LET OP: aanmelden via excursie@odiom.nl Op woensdag 28 maart gaan we weer op excursie! De...

Lezingen

BVO-Cie: excursie naar De Noorderbrug

ma 19 mrt 16:30

De Noorderbrug

Videocollege: 'Alexandra'

wo 21 mrt 15:00

Snijderszaal (M.0061)

Gastcollege: Emmelien Hadders-Medema

vr 20 apr 10:30

Snijderszaal (M.0061)

Gastcollege: Marieke Vogel

di 24 apr 13:30

M.0074