Actief worden!

Ben jij enthousiast en wil je nog iets naast je studie doen om aan je CV te werken en contacten op te doen? Heb je zin om je een jaar lang in te zetten voor de leukste vereniging van Groningen: ODIOM? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

ODIOM heeft maar liefst 17 verschillende commissies! De commissies organiseren allerlei leuke dingen: mensen leren kennen op het introkamp, meerennen in de Batavierenrace, het vastleggen van alles wat er bij ODIOM gebeurt in de Almanak, kennismakingen met het werkveld tijdens meeloopdagen, en genoeg ontspanning tijdens de leuke thema borrels! Voor iedereen is er wat leuks!
In een commissie zitten is niet alleen heel gezellig, maar in de huidige tijd is het ontzettend belangrijk om naast je studie je CV op te bouwen. Een commissie staat hier erg goed op! Als actief lid mag je mee op Actief Ledenweekend, leer je heel veel andere leden kennen, krijg je een shirt van de vereniging en kan je deelnemen aan de diverse actieve leden activiteiten.

Een commissie kost niet zo veel tijd; ze zijn goed te combineren met studie, sport en vrije tijd.

Wil jij actief lid worden of actief lid blijven? Meld je dan nu aan door een korte motivatiebrief te sturen waarin je laat weten in welke commissie je zou willen plaatsnemen . Geef hierbij ook aan watje eerste, tweede en derde keuze is. Stuur een mailtje vóór 23 september, 23:59 uur naar intern@odiom.nl.

Hieronder zie je een overzicht van de commissies waar commissieleden voor gezocht worden!

Activiteitencommissie (AcCie) 7 personen - Als lid van de Activiteitencommissie organiseer je meerdere keren per jaar een leuke activiteit. Zo hebben we het afgelopen jaar onder andere pizza’s gebakken,  zijn we wezen bowlen,  hebben we een pubquiz gedaan en een running dinner gehad. Daarnaast regel je de deelname van ODIOM aan de grootste studentenestafetteloop van de wereld: de Batavierenrace. Vind jij het leuk om activiteiten te organiseren? Dan is AcCie zeker wat voor jou!

Almanakcommissie (AlmanakCie) 4 à 5 personen - De Almanakcommissie is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de ODIOM-Almanak. De Almanak is het jaarboek van de vereniging. Hierin vind je foto's en verjaardagen van alle leden, maak je kennis met zusterverenigingen én is er ruimte voor verdere creatieve invulling. Aan elke Almanak is een thema verbonden. Hou jij van schrijven en vormgeven? Geef je dan nu op de voor de AlmanakCie!

Benefietcommissie (BenefietCie) 4 à 5 personen - De Benefietcommissie gaat zich een jaar lang inzetten voor een goed doel, gekozen in overleg met bestuur. Door middel van leuke activiteiten zullen zij zoveel mogelijk geld inzamelen. Ook zullen zij een ODIOM-doet activiteit organiseren. Lijkt het jou leuk om je een jaar lang in te zetten voor een goed doel? Kies dan voor deze commissie!

Beroepsvoorbereidingscommissie (BVO-Cie) circa 9 personen - Deze commissie organiseert studie-gerelateerde lezingen, waar je stempels voor kunt verdienen. Dus lijkt het jou leuk om leerzame, interessante en vooral leuke lezingen en excursies te organiseren? Ga dan voor de BVO-Cie!

Boekencommissie (BoekenCie) 3 personen - Als lid van de Boekencommissie organiseer je, samen met de penningmeester van het bestuur, twee keer de boekenverkoop voor ODIOM-leden. Met behulp van de studiegids maak je voor alle studenten een boekenlijst. Vervolgens bestellen studenten online hun boeken en zorg jij dat alle leden uiteindelijk hun boeken krijgen tijdens de boekenverkopen. Ga jij altijd overzichtelijk te werk, hou je wel van een precies werkje en lijkt het je leuk om meer in contact te komen met de docenten? Dan is deze belangrijke commissie van ODIOM echt wat voor jou!

Buitenlandse Excursiecommissie (BexCie) 8 personen - De Buitenlandse excursiecommissie organiseert een studiereis naar het buitenland voor ongeveer 30 studenten. In overleg met het bestuur wordt een bestemming uitgezocht. De commissie regelt de reis: het vervoer, de slaapplaats en de verschillende uitstapjes en de studiegerelateerde activiteiten. ODIOM is al in Leuven, Berlijn, Kopenhagen, Bologna, Boedapest, Porto, Istanbul, Praag en Krakau geweest. Ben jij avontuurlijk en lijkt deze organisatie e een uitdaging? Dan is de BexCie wat voor jou!

Carrièrecommissie (CarrièreCie) 4 personen – Deze commissie organiseert de meeloopdagen van ODIOM. Op deze manier krijgen studenten de mogelijkheid een kijkje te nemen in het werkveld door een dagje mee te lopen in de praktijk. Als lid van deze commissie heb je veel contact met het werkveld en kun je je netwerk uitbreiden. Lekker netwerken, wie wil dat nou niet? Ook organiseert de CarrièreCie samen met de SchakelCie en de Structuur alumni de carrièreavond.

Congrescommissie (CongresCie) 2 ODIOM-leden - De CongresCie organiseert in samenwerking met de studieverenigingen VIP (psychologie) en Sociëtas (sociologie) een interfacultair congres (het CoBSS) in december 2016. Dit is een commissie waar je voor anderhalf jaar in plaatsneemt. Je bent gedurende deze periode bezig met de organisatie van het hele congres en alles wat hierbij komt kijken.

Diescommissie (DiesCie) 5 personen - Dies betekent ‘verjaardag' in het latijn. Volgend jaar mei vieren we de 14e verjaardag van ODIOM. Als lid van de DiesCie organiseer je de verjaardag van ODIOM. Deze bestaat uit een interessant symposium en een knallend verjaardagsfeest. Wil jij de beste verjaardag van ODIOM organiseren, zowel studie-gerelateerd bezig zijn als een spetterend feestje bouwen? Ga dan voor de DiesCie!

Feestcommissie (FeestCie) 5 personen - De Feestcommissie zorgt ervoor dat de meeste ODIOM-borrels een thema krijgen. In december is er traditioneel de kerstborrel met een andere studievereniging en in februari organiseert deze commissie een Valentijnsborrel met studievereniging IK. Verder zal er vanuit de FeestCie iemand plaatsnemen in de commissies van het Alfabetfeest, het PROMillage gala én van Prominent in de Tent. Ga jij graag naar feestjes, maar wil je ze veel liever allemaal zelf organiseren? Dan moet je gewoon plaatsnemen in de FeestCie!

Heerencommissie (HeerenCie) 3 personen – Alle mannelijke leden opgelet! Speciaal voor jullie is er de Heerencommissie, zodat jullie een platform hebben om met de andere mannen van de studie in contact te komen en leuke activiteiten te doen. Deze commissie organiseert drie activiteiten, waarvan één ook voor de vrouwen is. Mannen, grijp je kans om plaats te nemen in deze mooie commissie!

Instellingen- en Bedrijvendagcommissie (IBCo) circa 2 ODIOM-leden – De IBCo organiseert samen met de studieverenigingen VIP (psychologie) en Sociëtas (sociologie) een instellingen- en bedrijvendag. Dit is een commissie waar je voor anderhalf jaar in plaats neemt. De werving voor deze commissie is inmiddels al geweest.

Introductiecommissie (IntroCie) 10 eerstejaarsstudenten - De IntroCie organiseert het introductiekamp voor eerstejaarsstudenten. De commissie is een heel jaar bezig met de voorbereidingen voor het kamp dat eind augustus zal gaan plaatsvinden. Kon jij nou geen genoeg krijgen van het kamp? Organiseer het volgend jaar zelf!

Merchandisecommissie (MerCie) – De Merchandisecommissie zal komend jaar een slapende commissie zijn. Aanmelden voor deze commissie is daarom helaas niet mogelijk, maar gelukkig zijn er nog 16 andere commissies!

Promotiecommissie (PromoCie) 5 à 6 personen – Als lid van de Promotiecommissie zal je het promotiemateriaal van ODIOM verzorgen.  Dit houdt in dat je de posters en flyers voor alle commissies zal gaan maken. Je houdt je bezig met vormgeven en het programma InDesign. Ben jij creatief en hou jij wel van vormgeven of wil je het graag leren? Geef je dan op voor de PromoCie!

Redactiecommissie (RedacCie) 5 à 6 personen - De RedacCie brengt vier keer per jaar het interactieve digitale ODIOM Magazine uit, het verenigingsblad van ODIOM. Ben jij creatief en wil jij inspraak hebben op de invulling van het OM? Dan is de RedacCie iets voor jou!

Schakelaarscommissie (SchakelCie) 2 tot 4 personen- De SchakelCie is de commissie voor de SPO-studenten van ODIOM. Zij organiseren een aantal keer per jaar activiteiten voor de schakelaars en zorgen er daarnaast voor dat de overige activiteiten van ODIOM onder de aandacht komen. Ook organiseert de SchakelCie samen met de CarrièreCie en de Structuur alumni de carrièreavond. Ben jij een SPO-student en lijkt het je leuk om ervoor te zorgen dat SPO-studenten elkaar beter leren kennen? Dan is deze commissie perfect voor jou!

Jaarvertegenwoordiging - Verder zijn we op zoek naar mensen voor de: Jaarvertegenwoordiging 1, 2 en 3 van PW en AOLB en jaarvertegenwoordiging 4 AOLB. Als lid van de jaarvertegenwoordiging vertegenwoordig jij ook daadwerkelijk je jaargroep. Je bent met je jaarvertegenwoordiging de schakel tussen studenten en docenten. Doordat jullie jezelf aan het begin van elk blok voorstellen weten zowel studenten als docenten wie er in de jaarvertegenwoordiging zitten en wie ze kunnen aanspreken. Als er problemen zijn, maar ook als dingen goed gaan. Verder maak je verslagen van elke cursus, waarvoor je medestudenten interviewt en met de docenten spreekt. De verslagen worden allemaal bewaard en meegenomen naar het volgende jaar, zodat het onderwijs ook daadwerkelijk verbeterd kan worden. Vind je het leuk om actief bezig te zijn met het verbeteren van het onderwijs? Dan is de jaarvertegenwoordiging echt iets voor jou!
Als JV'er ben je actief lid, je krijgt dan ook dezelfde voordelen als commissieleden. De JV’s bestaan uit 4 à 5 personen. Onder het kopje 'verenigingsstukken -> overige organen', vind je meer informatie over de verschillende jaarvertegenwoordigingen!

We hopen je snel als actief lid te mogen verwelkomen!  

Activiteiten

Komende twee maanden geen activiteiten...

Lezingen

Er zijn de komende twee maanden geen lezingen