Gastcollege: Bert Middelbos en Grieke Olijve
juni 12

Gastcollege: Bert Middelbos en Grieke Olijve

 

Loading map...
Grote Kruisstraat 2, 9712 TS Groningen, Netherlands
 • Gastcollege op dinsdag 12 juni vanaf 09.30 uur in zaal M.0061 (Muntinggebouw).

  Bert Middelbos en Grieke Olijve laten ons tijdens hun gastcollege kennis maken met de organisatie Cosis (Promens Care/NOVO) en diens brede doelgroep van jonge kinderen tot ouderen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Dit doen ze aan de hand van beeldmateriaal en het inzoomen op de rol van een orthopedagoog in dit werkveld.

  Bert Middelbos is werkzaam op de afdeling Communicatie van Promens Care. Hij verzorgt de PR en brengt daarmee Promens Care onder de aandacht. Grieke Olijve is in 2003 afgestudeerd als orthopedagoog. Vervolgens is ze gaan werken als onderzoeksmedewerker binnen twee verschillende onderzoeken van de RuG en het UMCG, gericht op de kinderrevalidatie en een longitudinaal jongeren onderzoek (TRAILS). Grieke werkt nu al 11 jaar met veel plezier bij Cosis (Promens Care/NOVO). Ze heeft 7 jaar gewerkt op een expertisecentrum voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking. Vervolgens was ze als hoofdbehandelaar werkzaam op enkele woonvoorzieningen voor volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Ze heeft net de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond en is enkele maanden geleden begonnen als hoofdbehandelaar bij Gezinsontwikkeling. Bij Gezinsontwikkeling komen de coaches en begeleiders bij de gezinnen thuis en ondersteunen ze ouders bij de verzwaarde opvoeding van een kind met een verstandelijke beperking. Als hoofdbehandelaar volgt Grieke het behandelproces van de coaches in de gezinnen en ondersteunt ze hen bij het stellen van doelen en het volgen van de ontwikkeling en de veiligheid van de kinderen. De werkzaamheden als GZ-psycholoog/ orthopedagoog bij Cosis bestaan uit: 

  - Het coachen van begeleiders en teams van (kinder)woonvoorzieningen, dagbesteding en werk, expertisecentra en ambulante ondersteuning.
  - Het doen van diagnostiek en behandeling bij individuele cliënten.
  - Methodiek en beleidsontwikkeling.
  -Onderhouden van contacten in het netwerk. 

  Heeft bovenstaande je interesse gewekt? Zorg dan dat je erbij bent! Dinsdag 12 juni, 09.30 uur in zaal M.0061 (Muntinggebouw). 

  Let op: dit betreft het laatste gastcollege van dit collegejaar.

 • Category
  Lezing
 • Date & Time
  juni 12 2018 at 09:30 - juni 12 2018 at 11:30
 • Location & full address
  M.0061, Grote Kruisstraat 2/1, Groningen
 • Event Admins
  ODIOM Administrator

Activiteiten

Komende twee maanden geen activiteiten...

Lezingen

Netwerkevent: ODIOM en BAB

wo 30 jan 18:45

AOB, Leonard Springerlaan 23, 9727 KB, Groningen