Loading map...
Grote Kruisstraat 2, 9712 TS Groningen, Netherlands
 • Gastcollege op woensdag 16 mei vanaf 11 uur in zaal 0061 Muntinggebouw door Pedagoog en Psychotherapeut drs. Dick Grob.

  Het college zal gaan over de zorg- en behandelmogelijkheden van de AFPN, de forensische polikliniek van Lentis. Langs de volgende thema’s zal het college gepresenteerd worden:

  Lentis heeft haar zorg georganiseerd in zorggroepen. Forint is de zorggroep waar de AFPN-deel van uitmaakt samen met o.a. de Van Mesdagkliniek. Hoe ziet deze zorggroep er verder uit?

  Het forensische betekend zoveel als delictgedrag of dreigend delictgedrag. Over wat voor soort delicten gaat het? Hoe verhoudt het politie / justitietraject zich tot het zorg en of behandeling?

  De kern van de forensische behandeling is de delictanalyse. Hoe heeft het delict kunnen plaatsvinden? Welke factoren en omstandigheden hebben hiertoe bij gedragen? Het gaat niet om de toerekeningsvatbaarheid, dat wil de rechter graag weten, het gaat over aanknopingspunten voor behandeling. Hoe ziet zo’n delictanalyse eruit?

  Na een zorgvuldige delictanalyse komt het terugvalpreventieplan om de hoek kijken. Wat is er nodig om herhaling te voorkomen? Het gaat hier niet over de behandeling van allerlei problemen, verslavingsproblematiek en of persoonlijkheidsproblematiek, het gaat over het herkennen van signalen die de aanzet kunnen zijn naar een nieuw delict. Hoe ziet zo’n terugvalpreventieplan er uit.

  Daarnaast spelen er de meer of minder ernstige GGZ-problemen; persoonlijkheidsproblematiek, verslavingproblematiek, gezinsproblemen, psychotische problematiek, werk-, woon- en financiële problemen. Deze problemen vereisen aandacht, zorg en behandeling. Hoe zien deze behandelvormen eruit. Dit is ook het gebied van afstemming en samenwerking met ketenpartners. Wie zijn ketenpartners en hoe ziet deze samenwerking eruit?

  Onderligger bij het college is uiteraard de Orthopedagogische zorg- en behandeling. Waar richt deze zorg zich op? Hoe ziet deze zorg eruit? Uitgedrukt in doelgroeptermen gaat het hoofdzakelijk over de zogenaamde LVB’ers en in wat mindere mate jongeren en jongvolwassenen.

  Woensdag 16 mei aanvang 11 uur in zaal 0061 Munting gebouw.

 • Category
  Lezing
 • Date & Time
  mei 16 2018 at 11:00 - mei 16 2018 at 13:00
 • Location & full address
  M.0061, Grote Kruisstraat 2/1, Groningen
 • Event Admins
  ODIOM Administrator

Activiteiten

Komende twee maanden geen activiteiten...

Lezingen

Netwerkevent: ODIOM en BAB

wo 30 jan 18:45

AOB, Leonard Springerlaan 23, 9727 KB, Groningen