• Gastcollege, ondermeer in het kader van de beroepsvoorbereiding, op woensdag 21 februari om 13.30 uur in zaal BL.0018 aan de Bloemstraat.

  Na zijn afstuderen als onderwijskundige aan de Rijksuniversiteit te Groningen ging Jaap Mulder in 1987 bij de Koninklijke PTT Nederland (KPN) werken. Daar begon hij met toegepast onderzoek naar de mogelijkheden van computers en telecommunicatiemiddelen in opleidingen en werkte daarna bij bedrijfs- en managementopleidingen.

  Bij de KPN (Post en Telecom) en het automatiseringsbedrijf Atos Origin heeft hij in een periode van een 20 jaar een aantal carrièrestappen gezet: opleidingsadviseur, projectleider, senior onderzoeker, projectmanager, manager projectmanagement, verandermanager, uitvoeringsmanager en contractmanager. Verder heeft hij op het terrein van competentiegericht opleiden en ontwikkelen een aantal publicaties verzorgd en intern (workshops) en extern (avondcolleges) gegeven.

  In 2009 is de overstap gemaakt naar de Rijksuniversiteit Groningen. Als coördinator docentprofessionalisering is hij onder andere verantwoordelijk voor het opleidings-en ontwikkelingsprogramma voor docenten aan de RUG. Daarbij horen de BasisKwalificatie Opleidingen (BKO) en de Senior Kwalificatie Opleidingen (SKO). Zijn specialiteiten zijn: opleidingsmanagement, curriculumontwikkeling, inzet van werkvormen, media en toetsvormen, loopbaanontwikkeling voor (universitaire) docenten en (externe) audits van professionaliseringsprogramma’s. In zijn vrije tijd heeft hij in verschillende besturen gezeten van onderwijs gerelateerde instellingen en verenigingen.

  In een interactief gastcollege zal Jaap Mulder ingaan op het profiel van een goede docent, het leren van volwassenen en de mogelijkheden van onderwijskundigen bij bedrijfsopleidingen en in het reguliere onderwijs.

  Woensdag 21 februari vanaf 13.30 in zaal bl0018 

 • Category
  Lezing
 • Date & Time
  feb 21 2018 at 13:30 - feb 21 2018 at 15:30
 • Location & full address
  BL.0018, Bloemstraat 36, Groningen
 • Event Admins
  ODIOM Administrator

Activiteiten

donderdag 14 februari

Alfabetfeest

Huize Maas, Vismarkt 52, 9711 KV, Groningen
22:00

ALPHABET PARTY 2019! The Alphabet Party is an annual party organised by various study a...
donderdag 21 februari

HeerenCie gemengd: Paintballen

Paintball City Groningen, Bornholmstraat 46, 9723 AZ, Groningen
18:30 36

Geachte Heeren en dames der Opera Didactica Omnia, Er komt weer een fantastische Heeren...
vrijdag 1 maart

EventCie: Liftweekend

???
08:00

Na een succesvolle editie van de liftwedstrijd naar Antwerpen vorig jaar, heeft de EventCi...

Lezingen

Er zijn de komende twee maanden geen lezingen