BVO-Cie excursie: Accare Intensieve Zorg
feb 06

BVO-Cie excursie: Accare Intensieve Zorg

Meld je snel aan via l.t.zeinstra@student.rug.nl! Aanmelden kan tot en met vrijdag 26 januari.

 

Meld je snel aan via l.t.zeinstra@student.rug.nl! Aanmelden kan tot en met vrijdag 26 januari.

 • Excursie dinsdag 6 februari 2018 naar Accare Intensieve Zorg (Smilde)

  Excursie, ondermeer in het kader van de beroepsvoorbereiding, op dinsdag 6 februari 2018. We zullen om 11.30 uur verzamelen in de oude stationshal bij het Hoofdstation Groningen en gezamenlijk met het OV naar Smilde reizen. De excursie is ook toegankelijk voor master- en SPO-studenten! De beroepsvoorbereidingscommissie biedt – in samenwerking met Accare - studenten de unieke kans om een kijkje te nemen bij Accare – de Ruyterstee Intensieve Zorg in Smilde. Dit is de kliniek van Accare waar zowel jongeren als gezinnen worden opgenomen voor intensieve behandeling. Kinderen tot 12 jaar worden samen met hun ouders opgenomen. Vanaf 12 jaar kan een jongere ook alleen worden opgenomen. De jongeren en gezinnen wonen dan voor een bepaalde periode in huisjes op het terrein en krijgen daarbij intensieve (klinische) zorg. Uitgangspunt is dat opname in de kliniek een stap is binnen een ambulant traject, waarbij de duur van de behandeling zo kort mogelijk is en zo lang als nodig. Accare – Intensieve zorg kent de volgende afdelingen: 

  - Intermezzo is de crisisafdeling van Accare en heeft een open en gesloten setting. Er wordt tijdens de korte opname geprobeerd om de acute crisis weg te nemen of te voorkomen waarna de draad weer opgepakt kan worden tussen jongere, ouders/verzorgers en eventuele hulpverleners. 

  - Bij het Centrum voor Eetstoornissen worden jongeren van 12 tot 23 jaar met een ernstige eetstoornis opgenomen en begeleid.
  - Als kinderen of jongeren met een autismespectrumstoornis (ASS) in een negatieve spiraal komen, kan een korte opname helpen om daar weer uit te komen. Dat kan bij ASSist. 

  - Adolescenten zijn behandelgroepen voor jongeren van 12 tot 23 jaar met uiteenlopende psychiatrische problematiek (depressie, trauma/PTSS, dwang en angst, persoonlijkheidsproblematiek, morbide obesitas etc.). 

  - Op de afdeling Intensieve gezins(trauma)behandeling worden gezinnen voor gemiddeld 2 à 3 weken klinisch opgenomen. Deze gezinnen worden hoofdzakelijk behandeld aan hun trauma’s of zij gaan aan de slag met opvoeddoelen. 

  Ben jij geïnteresseerd in de zorg voor kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek en hun gezin, bij wie lichtere zorg niet voldoende is gebleken? Wil je de kans niet missen om een rondleiding over het terrein en langs de huisjes te krijgen en van een ervaren behandelaar te horen hoe de verschillende zorgprogramma’s er inhoudelijk uitzien? Meld je dan snel aan via l.t.zeinstra@student.rug.nl! Wees er snel bij, want er is slechts plaats voor 25 studenten. Aanmelden kan tot en met vrijdag 26 januari. 


 • Category
  Excursie
 • Date & Time
  feb 06 2018 at 11:30 - feb 06 2018 at 16:00
 • Location & full address
  Accare, Fazantenlaan 1, Smilde
 • Event Admins
  ODIOM Administrator

Activiteiten

dinsdag 18 december

Eerstejaars activiteit: Spelletjesavond met friet

Volgt zo snel mogelijk
17:30 41

Lieve eerstejaarsstudenten en WUP-ouders, Het is tijd voor iets nieuws: Hét tweede in...
woensdag 19 december

AcCie activiteit: Schaatsen

Kardinge, Kardingerplein 1, 9735 AA Groningen
20:00 22

Baby it’s cold outside… En wat past nou beter bij het koude weer dan schaatsen? Daarom...

Lezingen

Er zijn de komende twee maanden geen lezingen