Statische Pagina's

De boekenwebshop is geopend! 

Je ziet het goed: de boekenverkoop voor het eerste semester is weer geopend. Dat betekent dat je als ODIOM lid je studieboeken kunt bestellen. Mét korting!

Klik hier om naar de webshop te gaan!

Wil je boeken bestellen? Denk dan hier aan:

- Bij ODIOM krijg je als lid altijd korting op de boeken die je via onze webshop bestelt.
- ODIOM organiseert jaarlijks twee boekenverkoopmomenten: de eerste voor aanvang van het studiejaar en de tweede voor het begin van het tweede semester. De boeken die nu in de webshop staan, zijn allemaal bedoeld voor het eerste semester van jaar 2020-2021 (blok 1a en 1b).
- Sommige boeken in de webshop zijn zowel eerstehands als tweedehands te bestellen. Als een boek tweedehands beschikbaar is, staat dat als optie aangegeven bij het betreffende boek.
- Controleer of er boeken in de lijst staan die je al in je bezit hebt (soms staat dit al aagegeven, maar je blijft zelf verantwoordelijk).
- Je kunt ervoor kiezen om je studieboeken thuis te laten bezorgen of ze op te halen in het ODIOM-hok. Als je ze bij ODIOM laat bezorgen, krijg je een berichtje wanneer je boeken klaarliggen in het hok.

Klik hier om naar de webshop te gaan!


Let op: om boeken te bestellen moet je inloggen. Hier kan je niet je inloggegevens voor de ODIOM-site gebruiken, maar je moet een nieuw account aanmaken voor de bestelling van boeken.

Studiegidsen
Kijk op  de site van de rug: Studiegidsen

Retour
Je kunt binnen 14 dagen na levering je bestelling gratis retourneren. Ook kun je een bestelling gratis annuleren.

LET OP! Als je boeken bestelt, verwachten we ook dat je ze af komt halen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de boeken die je bestelt. Controleer dus ALTIJD welke boeken je aanvinkt en of je deze ook daadwerkelijk nodig hebt voor de vakken die je volgt. Veelgestelde vragen:

Ik kreeg een bericht dat mijn bestelling later is en ik op de site van Studystore kan kijken hoe het met mijn besteling is, maar als ik inlog op Studystore staat er niks.
Dat klopt. Je hebt je boeken besteld via ODIOM, dus als je via de boekenverkoop van ODIOM inlogt, kan je zien hoe het met je bestelling is!

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen. Gaat het wel goed? 
Waarschijnlijk heb je gewoon goed besteld. Stuur even een mail naar ons met je achternaam en de besteldatum, dan controleren wij even of de bestelling is doorgekomen. 

Hoe weet ik welke boeken ik moet hebben? 
In de studiegids kun je precies aangeven in welk jaar en welke richting je zit. Per vak staat hier aangegeven welke boeken er in het begin van het jaar zijn aanbevolen. Als er verder nog vragen zijn kan je altijd mailen. 

De boeken in de studiegids komen niet overeen met de bestellijst van ODIOM. Wat nu?
Dit kan voorkomen. Sommige docenten veranderen de literatuur in de loop van het jaar, omdat bepaalde boeken niet meer gedrukt worden, uitverkocht zijn of om andere redenen. Als er onduidelijkheden zijn, kun je altijd mailen. 

Hoe komt het dat de ISBN nummers opgegeven door ODIOM niet overeenkomen met de ISBN nummers opgegeven door de RUG?
De RUG levert ons een lijst met boeken met daarbij het 10-cijferige ISBN. Helaas kunnen wij hier niet meer werken en zetten dus de 10-cijferige ISBN om naar een 13-cijferige ISBN. Hoewel deze twee van elkaar verschillen, horen zij bij hetzelfde boek.

Waar kan ik de boeken ophalen?
Deze kunnen opgehaald worden op de faculteit. Verdere informatie krijg je via je mail. 

Ik kan niet op het gegeven tijdstip mijn boeken ophalen. Wat nu? 
Je moet je boeken ophalen tijdens de tijden van de boekenverkoop. Eventueel kan je op een tijdstip van een ander jaar/richting langskomen. Er is dan wel een kans dat je langer moet wachten. Hier kan je altijd even over mailen. 

Is jouw vraag nog niet beantwoord?
Neem dan contact op met ons (de boekencommissie) via boeken@odiom.nl. Wij zullen graag jouw vraag beantwoorden.

Juliana - eredoctor

Op 23 augustus 2014 zal de Rijksuniversiteit Groningen 400 jaar bestaan en is het dus vier eeuwen geleden dat de uit Duitsland afkomstige Ubbo Emmius en de zijnen het initiatief namen te komen tot deze hoge opleiding in de Martinistad. Er werd destijds begonnen met het geven van colleges aan vier faculteiten: Filosofie, Rechten, Geneeskunde en Protestantse Godgeleerdheid. Gedurende de eerste jaren had de Rijksuniversiteit een instroom van rond de 100 studenten.

Dat de groei er de eerste eeuwen van haar bestaan er niet zo in zat, mag blijken uit het gegeven dat honderd jaar geleden, in 1914, er slechts 611 studenten in totaal waren ingeschreven. Anno 2014 zijn er meer dan 28.000 studerenden verbonden aan de universiteit. Dit jaar dus tal van festiviteiten, waarbij uiteraard ook weer- zoals gebruikelijk – enkele eredoctoraten zullen worden vergeven.

Op woensdag 24 juni 1964 werd er, ter gelegenheid van het 350-jarig bestaan, een dergelijke titel verleend aan de toenmalige Koningin Juliana. Dit gebeurde ‘als eerbetoon voor een modern koningschap met een sterk sociale inslag’. Deze motivering voor haar eredoctoraat liet ze zich die dag welgevallen door het doctoraat in de Sociale Wetenschappen te aanvaarden.

Ze vond zichzelf een waardig opvolger binnen het gezin van haar moeder Wilhelmina, wat tot uiting kwam in haar dankwoord: “Ik bewaar nog steeds kinderherinnering aan de afwezigheid van mijn ouders die in Groningen waren in de gedenkwaardige zomer van 1914, waarbij aan mijn moeder deze graad in de Nederlandse Letteren werd verleend. Ik ben opgegroeid in het besef de dochter van een Groninger eredoctor te zijn, en doordrongen van de betekenis ervan. Het is om al deze redenen een indrukwekkende gedachte dat mij thans deze eer te beurt valt. Dit is te meer het geval omdat dit een doctorale graad in de sociale wetenschappen is, in het vak, dat met de vakken die daarop aansluiten, mijn belangstelling het meest gaande maakte en waarop mijn persoonlijke keuze gevallen zou zijn, zou het ten tijde van mijn studiejaren reeds bestaan had. Ik ben er helaas slechts een amateur in gebleven, maar het er nu toch mee verbonden weten, gevoel ik als een echte vreugde.” Koningin Doctor Juliana werd de bewuste woensdag 24 juni omgeven door 12 andere eredoctoren en haar werd de rode cappa omgehangen door de toenmalige prorector van de universiteit, dr. C. Elisabeth Visser, terwijl professor dr. P.J. Bouman namens de Faculteit der Sociale Wetenschappen haar promotor was.

Meer dan 1550 genodigden, waaronder 140 hoogleraren, uit binnen- en buitenland waren aanwezig in de Martinikerk, de plek waar in 1614 de universiteit ook werd opgericht. Ze hoorden allen professor Bouman plechtig de daarvoor bestemde zin uitspreken: “Pro potestate lege nobis concessa, ex Rectoris, senatusque decreto senteniaque Facultatis Disciplinazum Socialium”. Enkele jaren later ging Koningin Juliana haar dochter, Christine, studeren aan de afdeling Pedagogiek binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen, echter met minder succes dan werd verwacht.

Om beelden van die gedenkwaardige dag in 1964 terug te zien gaan we naar een filpmje, alwaar Philip Bloemendaal de passende teksten insprak. 

 

 

Naam: Eline Nauta

Leeftijd: 19 (na de zomer 20)

Opleiding: Pedagogische wetenschappen

Studierichting: Algemene Pedagogische wetenschappen

Plaats en land waar je gaat studeren: Noorwegen, Trondheim

Naam universiteit: NTNU: Norwegian University of Science and Technology

Hobby’s: Kitesurfen, afspreken met vrienden en familie, reizen, sporten, koken en lekker eten

cobss

 

CoBSS stelt u voor aan dagvoorzitter Jacques Wallage en de sprekers van onze eerste lezing!

Naam: Ina Büdts

Leeftijd: 22

Opleiding: Pedagogische Wetenschappen

Studierichting: Algemene Pedagogische Wetenschappen

Plaats en land waar je gaat studeren: Birmingham, UK

Naam universiteit: University of Birmingham

Hobby’s: Amnesty International, gitaar spelen, lezen