Lieve lezer,


Sinds 6 juni 2017 hebben wij de eer het zestiende bestuur van ODIOM te mogen zijn. We hebben erg veel zin om ons volledig voor de studievereniging in te zetten en kijken er naar uit om er samen met de leden een fantastisch en leerzaam jaar van te maken! Ook zal het derde lustrum groot gevierd worden aankomend jaar! ODIOM is een sprankelende en laagdrempelige studievereniging. De zeventien verschillende commissies van ODIOM organiseren gezellige borrels, sportieve en originele activiteiten en interessante lezingen die je goed voorbereiden op het werkveld. De jaarvertegenwoordigingen houden de kwaliteit van het onderwijs goed in de gaten. Voor afgestudeerden heeft ODIOM nog steeds meerwaarde, want ook voor de alumni is er genoeg te doen. Dit jaar gaan wij ons best doen om samen met de leden de vereniging nog verder tot ontwikkeling te laten komen.

Wil je meer weten over ODIOM? Spreek ons gerust aan, wij staan er voor open om je vragen te beantwoorden. Bovendien is iedereen van harte welkom in het ODIOM-hok om een kop koffie of thee te drinken onder het genot van iets lekkers. Wij zullen iedere werkdag van 12:00 tot 14:00 uur in het ODIOM-hok aanwezig zijn. Tevens zal er elke woensdagmiddag een theeleut zijn, waarvoor het hok open is van 12:00 tot 16:00 uur. Het ODIOM-hok is te vinden in de Grote Rozenstraat 38, kamer 0023. Wanneer je het Nieuwenhuis gebouw inloopt, is het direct rechts en aan het einde van de gang aan de rechterkant. We hopen je binnenkort te zien op een van de vele activiteiten of in het ODIOM-hok!

Hieronder stellen we ons even persoonlijk voor:

Voorzitter

Mijn naam is Joke, tweedejaars studente orthopedagogiek. Sinds twee jaar ben ik lid van ODIOM en doe ik met veel plezier commissiewerk. Dit beviel me erg goed! Dit jaar heb ik het genoegen mijzelf voorzitter ODIOM te noemen. Ik heb er ontzettend veel zin in om iedere week de vergaderingen met het bestuur te leiden, praatjes te houden en ODIOM te vertegenwoordigen bij externe activiteiten en overleggen. Samen met de andere vier hele leuke bestuursgenoten ga ik me volledig inzetten voor de vereniging en er een leuk en gezellig jaar van maken!

Secretaris
Ik ben Eline en momenteel zit ik in mijn tweede jaar van orthopedagogiek. Ik ben lid geworden van ODIOM in 2015 en sindsdien heb ik al in meerdere commissies gezeten. Dit jaar mag ik de Secretaris van deze mooie vereniging zijn! Naast het maken van de notulen, zal ik er ook voor zorgen dat alles omtrent de Almanak en het ODIOM Magazine op rolletjes loopt. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor de Batavierenrace. Ik kijk ernaar uit om er samen met de leden en mijn bestuursgenoten een mooi jaar van te maken!

Penningmeester
Mijn naam is Marije Splinter, ik ben op dit moment derdejaars AOLB student. Afgelopen twee jaar heb ik veel plezier beleefd aan het lid zijn van een commissie. Komend jaar mag ik de penningmeester van het bestuur zijn. Naast de commissies waarvan ik contactpersoon ben, mag ik de penningmeesters van de andere commissies begeleiden. Samen met de andere vier meiden uit het bestuur gaan we er een super leuk jaar van maken!

Commissaris Interne Contacten
Ik ben Sam Griep en momenteel zit ik in het derde jaar van orthopedagogiek. Mijn passie voor ODIOM is drie jaar geleden ontstaan op het introductiekamp van ODIOM en is in de tijd daarna alleen maar gegroeid! Deze passie kan ik dit jaar goed gebruiken voor mijn functie als Intern. Ik ga ervoor zorgen dat we samen met alle commissies een heel tof ODIOM-lustrumjaar neerzetten! Mocht je vragen hebben over een commissie, dan kan je me altijd een mailtje sturen of langskomen in het hok. 

Commissaris Externe Contacten
Mijn naam is Katharina en ik ben tweedejaars studente orthopedagogiek. Dit jaar ben ik de Extern van ODIOM. Ik heb ontzettend veel zin in om acquisitie te lopen voor de vereniging, met allerlei mensen te overleggen en om de hoofden-acquisitie te bij te staan. Ik heb er het volste vertrouwen in dat wij met zijn vijven voor een fantastisch jaar bij ODIOM zullen zorgen en dat we met zijn allen een geweldig jaar gaan beleven!

Veel liefs,

Het ODIOM-bestuur 2017/2018,

Joke Hoekstra Voorzitter 06 51220838 voorzitter@odiom.nl
Eline van der Aa Secretaris 06 27587816 secretaris@odiom.nl
Marije Splinter Penningmeester 06 15882269 penningmeester@odiom.nl
Sam Griep Commissaris Interne Contacten 06 30692422 intern@odiom.nl
Katharina Vos Commissaris Externe Contacten 06 57716993 extern@odiom.nl


Grote Rozenstraat 38 – Kamer 0023
9712 TJ Groningen
tel:         050-3636538
mail:       bestuur@odiom.nl

Kijk hier voor meer adresgegevens

Lieve leden,

Wij zijn Hassan, Nelke, Rikst, Annemijn, Maaike en Janita en wij gaan dit jaar al jullie gamesorganiseren.
Dit jaar organiseren wij onder andere hopelijk weer de pub-quiz en de Batavierenrace. De rest is nogeven een verrassing! Wij gaan ons uiterste best doen om er een leuk jaar van te maken,Heb je nog suggesties, meld het dan vooral en stuur een mailtje naar accie@odiom.nl

Wij hopen jullie allemaal te zien op de komende activiteiten!

May the odds be ever in your favour,

De AcCie

AlmanakCie

Lief ODIOM-lid,

Wij zijn de Almanak Commissie van het jaar 2016-2017. Graag stellen we ons even aan je voor.

Mijn naam is Elly Kooman, ik ben 19 jaar. Ik woon in Zuidbroek en zit in het tweede jaar van pedagogische wetenschappen. Na de eerste periode ga ik orthopedagogiek doen. Ik vind het leuk om verhalen te schrijven en het lijkt me dan ook super om samen de Almanak in elkaar te zetten!
Mijn naam is Katharina Vos, ik ben 19 jaar en zit in het eerste jaar Pedagogische Wetenschappen. Ik woon in Groningen, kom uit Drenthe en zat in Zwolle op de middelbare school. Vroeger hield ik een dagboek bij waar ik foto's in plakte en las ik veel boeken en nog steeds maak ik ongeveer elk jaar een fotoalbum. Het lijkt me hel leuk om een mooie Almanak te maken van het fantastische jaar dat ons te wachten staat!
Ik ben Sophie Driessen, 21 jaar en doe nu eerstejaars pedagogische wetenschappen. Ik woon al een paar jaar in Groningen en kom uit Hattem. Vroeger las ik veel boeken, schreef ik veel verhalen en maakte ik overal lijstjes van. Taal is iets wat ik altijd leuk ben blijven vinden en dat ik ook de reden dat ik met veel plezier de almanak wil gaan maken!
Ik ben Pauline Zuidema en ik zit in mijn tweede jaar van Pedagogische Wetenschappen. Ik kijk ernaar uit om dit jaar de Almanak te maken! Ik hield er vroeger altijd al van om creatief bezig te zijn en boeken te lezen en ik hoop dat dit me gaat helpen dit jaar!
Hoi! Ik ben Marleen Vink, 19 jaar en ik zit in mijn eerste jaar AOLB. Vroeger wou ik altijd al juf worden omdat het e veel leuker leek om opdrachten te geven dan opdrachten te maken. Ik ben dol op tekenen en verhalen schrijven, vandaar dat ik dit jaar vol enthousiasme in de AlmanakCie zit!

Zoals je kunt lezen, hebben wij er als AlmanakCie er in ieder geval ontzettend veel zin in dit jaar! Lieve ODIOMmers,  


Dit jaar hebben wij de eer om een (hopelijk) fantastische reis neer te zetten. Eigenlijk weten we wel zeker dat het een toffe reis wordt, want met onze commissie is het altijd feest! Onze commissie bestaat uit acht enthousiaste meiden!
Namen: Ester Buitelaar, Esther Dijkstra, Lotte Hiemstra, Margriet Tissing, Marijke Boersma, Marit Verweij, Miriam Mayer en Sarah Brink
Commissie: BexCie!
Opleidingen: AOLB1, AOLB2, PW1, PW2 en PW3
Ervaringen: BexCie ‘16/’17 en BexCie ‘15/’16

Favo reis musthaves
: lucky penny; lippenbalsem; eten voor onderweg; anti-klitspray; powerbank; haarelastiekjes; Lämme het schaap (knuffel); favo jeans.

Onze commissiesamenstelling begint al goed! De één heeft vliegangst, de ander is snel wagenziek en weer eentje kan gerust zeven (!) keer overgeven in een vlucht van drie uurtjes. Hebben jullie nog zin om mee te gaan op reis?! Wij wel hoor! Het merendeel van de commissie is Fries, er is Duits bloed aanwezig en één droge Drentse. Kortom, lekker internationaal!
Wij denken dat we een super leuke reis neer gaan zetten voor jullie en nemen dus deze uitdaging aan: ‘let the game begin!’

De bestemming is voor jullie nog onbekend, maar onze voorbereidingen zijn inmiddels al in volle gang. Wordt het New York, Bali, Melbourne, of toch Tokio? Hier zullen jullie achterkomen op de bekendmakingsborrel in januari. Zorg dus dat je erbij bent en we hopen jullie terug te zien op de reis!

Liefs,

De BexCie

Boeken, dat is een groot deel van ons verleden. Denk maar na, hoeveel boeken heb je tot zover wel niet moeten lezen voor school? Maar als je net als wij bent, gaat jouw liefde voor boeken een stuk verder dan school. Al zo lang als wij ons kunnen heugen verslinden we boek na boek na boek. En zodra de voorraad weer op is, moet die natuurlijk aangevuld worden.Dus daarom zitten wij nu in de BoekenCie, om onze liefde voor boeken over te dragen en te zorgen dat jullie allemaal jullie boeken kunnen aanschaffen. Dus praten wij met docenten en zorgen dat jullie je boeken op tijd kunnen bestellen.Komend jaar gaan wij ons, met onze geweldige voorzitter Cécile, onze actieve secretaris Luna en onze gemotiveerde penningmeester en hoofd acquisitie Hassan inzetten voor jullie en boeken en zo onze liefde voor boeken overdragen aan de volgende generatie ODIOM’ers.

Liefs,
De BoekenCie 2016-2017
Cécile, Luna en Hassan

Beste Odiomleden 

De beroepsvoorbereidingscommissie is een commissie die actief is op voordracht van de studierichting Pedagogische Wetenschappen en als doel heeft de studenten Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde nader tot het Praktijkgebeuren te brengen. Door middel van leerzame, interessante en leuke lezingen als wel excursies willen we de band met de Praktijk aan de studenten duidelijk maken. Neem eens een kijkje tijdens een van de gastcolleges en verbreedt daarmee je kennis. Ze worden aangekondigd via het Nestorplatform en de ODIOM Nieuwsbrieven. 

De Beroepsvoorbereidingscommissie bestaat uit een groep studenten, die al dan niet lid van Odiom zijn, terwijl Hans Knot als coördinator vanuit de afdeling Pedagogische Wetenschappen de commissie voorzit.

CarriereCie

Lieve ODIOM’ers,

Wij zijn Joke, Lisanne, Emily, Elise en Anna, ook wel bekend als de CarrièreCie. Wij organiseren activiteiten en meeloopdagen waarbij je de theorie een dagje kan verruilen voor de ‘echte’ praktijk. Daarnaast zijn we van plan om orthopedagogische en onderwijskundige workshops aan te bieden. We kunnen alvast verklappen dat er super interessante activiteiten georganiseerd gaan worden. Houd Facebook en de site goed in de gaten om je op te geven!

We hopen jullie allemaal te zien op onze activiteiten!

Liefs, de CarrièreCie 16/17
Joke, Lisanne, Emily, Elise en Anna

Klik hier voor de komende meeloopdagen.

CoBSS2
DECEMBER 2016, KEEP IN MIND!!

Conference of Behavioral and Social Sciences oftewel CoBSS, zal weer georganiseerd worden in december 2016. Hier kun je deelnemen aan leuke workshops, interessante lezingen waarbij hot topics worden behandeld door jouw favoriete professor of andere interessante sprekers uit het werkveld. En dit allemaal zal plaatsvinden in Groningen, hoe awesome is dat!! Dus verbreed je netwerk, verbreed je kennis en wees onderdeel van dit congres.

CoBSS wordt mede mogelijk gemaakt door 8 getalenteerde studenten die zijn samengesteld uit leden van VIP (Psychologie), ODIOM (Pedagogische wetenschappen) en Societas (Sociologie) van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen.

Hieronder een korte kennismaking met dit zootje (on)geregeld:
Pauline: Regelen staat gelijk aan shotten, oftewel na iedere keer een shotje.
Chantal: Aanleren van het alfabet lukt niet echt, als je de X iedere keer vergeet.
Daniel: Grootste angst een commissie met alleen maar vrouwen en tevens onze Hugh Hefner.
Esmee: Niks zonder agenda en een fobie voor roltrappen.
Vera: Als enige socioloog bestudeert zij de groep van een afstandje.
Shannen: Verhuisde naar Nederland maar kon Groningen nog niet helemaal uitspreken.
Marjan: Na het vormen van de commissie is zij direct naar Hongarije gevlucht.
Nikki: Houdt van hersenen en wacht nog steeds op een recept met pannenkoeken dat ze wel lust.

Lieve ODIOM-ers,  

In 2017-2018 gaan wij samen feest vieren, want dit is HET DERDE LUSTRUMJAAR! Wij mogen de vijftiende verjaardag van ODIOM organiseren en gaan dat doen met een grenzeloos aantal activiteiten. De week zelf lijkt nog ver weg, maar ook voor de lustrumweek zullen er al meerdere activiteiten plaatsvinden. Ook valt er zo af en toe iets te winnen!

We zijn met z’n zessen begonnen, maar inmiddels zijn we eindelijk compleet. Annerens, Felice, Ilse, Roos, Sanne, Sophie, Tessa en Welmoed gaan dit jaar strijden om er met z’n achten een geweldig lustrumjaar van te maken.

De afgelopen veertien jaar zijn er al de nodige avonturen beleefd en mooie herinneringen gemaakt bij ODIOM. Wij hopen daar dit jaar nog meer onvergetelijke momenten aan toe te voegen.   

We hopen jullie allemaal te zien bij al onze lustrumactiviteiten.  

Liefs,

LustrumCie

Beste heeren en andere leden der Opera Didactica Omnia,

Wij, de heeren Sibelt, Breur en Wolbers vormen samen de Heerencommissie 2017-2018 van de mooiste vereniging die Groningen telt. Ons doel komend jaar is het faciliteren van de mogelijkheden tot het creëren van een hechte band tussen de heeren van bovengenoemde verenging terwijl we de mores en tradities die echte heeren behoren te hebben in acht nemen. Dit nobele doel zullen wij trachten te realiseren middels het organiseren van verschillende activiteiten gedurende het jaar. Eénmaal zullen wij onze deuren openstellen voor het vrouwelijk schoon dat ODIOM kenmerkt om de 'camaraderie' tussen beide sekses (en eenieder die zich tot geen van beide rekent) te bevorderen. Graag zien wij u verscheinen op één van onze activiteiten.

Opdat de Heeren de commissiebattle mogen winnen.

Amicorum esse communia omnia,

R.J. Sibelt, F.R.A. Breur, en S. Wolbers

Lieve ODIOM-leden,

Wij hebben dit jaar de uitdaging gekregen om jullie te ontstressen op de meest toffe thematische borrels… en daar hebben we heel veel zin in!

Dit jaar bestaat onze commissie uit Anne, Ilse, Lisa, Maartje en Priscilla, een gezellige groep meiden die allemaal wel van een feestje houden! Anne is onze danseres en ze laat graag tijdens de borrels zien wat ze in huis heeft. Dan hebben we Ilse, met een disco-lamp in haar wc is de sfeer niet te missen. Gelukkig hebben we ook nog Lisa, haar passie is muziek en ze zingt graag mee met de foutste hitjes. Ook hebben we Maartje, ze actief bij haar sportvereniging dus aan energie geen gebrek. Last but not least hebben we Priscilla, ze is serveerster in een restaurant, dus de rondjes bier komen uit haar hand!

We hopen jullie vaak te zien tijdens onze -nu al- legendarische borrels!

Liefs,

De FeestCie

Lieve nieuwe studenten,

Eindelijk is de tijd daar! Je mag studeren in de aller vetste stad van Nederland; Groningen! En je hebt ook nog gekozen om iets pedagogisch te gaan doen. Goede keus, dat zeker! Maar nu even over dat begin van je studie, die eerste week. Of eigenlijk al de kennismaking, die is spannend. Allemaal nieuwe mensen. En daar, daar zijn wij voor.

Op het moment dat we dit schrijven zijn we zelf nog eerstejaars, nog maar net ook. We hebben wel de eerste weken achter de rug en vonden die zo leuk, dat we die jullie ook willen gunnen. Wij gaan er voor zorgen dat je om te beginnen een fantastische eerste paar weken op de  studie krijgt, met een beetje hulp van ons, maar dat je boven al een fan-tas-tisch kamp krijgt. Het wordt één groot feest!

Wij zijn een selectie van De allerleukste eerstejaars op een bult gegooid, gemixt met een hele dosis motivatie en vooral veel gezelligheid. Want naast je studie, is af en toe een biertje (oké, een wijntje is ook oké)  belangrijk. En daar staan wij ook voor, als Introcie. Dus, nu gaan we eerst genieten van ons eigen eerste jaar en ondertussen gaan we jullie introkamp organiseren!

Tot snel!:)

Liefs, de Introcommissie.

In commissiejaar 2017-2018 zal de MerCie weer een actieve commissie worden!
Na een aantal jaren van slaap, zal de merchandisecommissie dit commissiejaar weer actief worden.
 De Merchandisecommissie is binnen ODIOM verantwoordelijk voor het creëren van de kledinglijn en de gadgets van de vereniging. Aangezien dit jaar een Lustrumjaar is, zal er door de MerCie speciale lustrummerchandise ontworpen worden!

Lieve leden,

Allereerst: hallo! Wij zijn Daniëlle (schakel-onderwijskunde), Marleen (AOLB2) en Laura (AOLB1). Met ontzettend veel enthousiasme en vliegensvlugge vingers stellen wij dit jaar het Odiom Magazine voor jullie samen. Wat kun je verwachten van het Odiom Magazine?  Baanbrekende artikelen, geweldige columns, leuke weetjes en nog veel meer! Het Odiom Magazine is voor ons allemaal, dus jullie ideeën en tips zijn altijd welkom. Mail gerust naar redaccie@odiom.nl.  Lees je dit jaar ook met ons mee?

Liefs,
De RedacCie
Marleen, Daniëlle en Laura

SchakelCie

De SchakelCie is een commissie vanuit ODIOM die activiteiten organiseert gericht op de schakelstudenten van de SPO. Dit jaar bestaat de SchakelCie uit Dominique Derks en Lisa Dutrieux. Dominique doet het schakeljaar voor de Master Onderwijskunde en Lisa voor de Master Pedagogiek. Om de schakelaars elkaar naast de studiebanken te laten ontmoeten, zal de SchakelCie twee activiteiten organiseren dit schooljaar. 


Groetjes Dominique en Lisa

 

ODIOM heeft structuren. Zij zijn er om de commissies en het bestuur te ondersteunen in hun werkzaamheden. ODIOM heeft de volgende structuren:
  Structuur Afkorting Email
  Acquisitie Acquisitie acquisitie(a)odiom.nl
  Promotie Promotie promotie(a)odiom.nl
  Adviesraad Adviesraad -
  Kascommissie Kascie -
       
   
  Jaarvertegenwoordiging Afkorting Email
  Jaarvertegenwoordiging (Jaar 1) JV1 jv1(a)odiom.nl
  Jaarvertegenwoordiging (Jaar 2) JV2 jv2(a)odiom.nl
       
  Initiatieven Afkorting Email
  HeerenInitiatief Heeren Heeren@odiom.nl
  We'll be there and cook for you-Initiatief Cooki koken@odiom.nl

 

Activiteiten

dinsdag 21 november

AlmanakCie borrel: Almanak uitreiking

De Brouwerij
22:30

Tijdens deze borrel zal om 00.00 uur de ODIOM-Almanak 2017-2018 uitgereikt worden. Dit fee...
donderdag 23 november

HeerenCie Activiteit: Niet-zo-speciaalbier proeverij & game-avond

HeerenCie
19:00

De eerste HeerenCie activiteit van de nieuwe HeerenCie zal plaatsvinden op 23 november 201...

Lezingen

Gastcollege: Ineke Schaafsma

wo 22 nov 13:30

BL.0018