IMG 4230 site


Lieve lezer,


Sinds 4 juni 2019 hebben wij de eer het achttiende bestuur van ODIOM te mogen zijn. We hebben erg veel zin om ons volledig voor de studievereniging in te zetten en kijken er naar uit om er samen met de leden een fantastisch en leerzaam jaar van te maken! ODIOM is een sprankelende en laagdrempelige studievereniging. De zestien verschillende commissies van ODIOM organiseren gezellige borrels, sportieve en originele activiteiten en interessante lezingen die je goed voorbereiden op het werkveld. De jaarvertegenwoordigingen houden de kwaliteit van het onderwijs goed in de gaten. Voor afgestudeerden heeft ODIOM nog steeds meerwaarde, want ook voor de alumni is er genoeg te doen. Dit jaar gaan wij ons best doen om samen met de leden de vereniging nog verder tot ontwikkeling te laten komen.

Wil je meer weten over ODIOM? Spreek ons gerust aan, wij staan er voor open om je vragen te beantwoorden. Bovendien is iedereen van harte welkom in het ODIOM-hok om een kop koffie of thee te drinken onder het genot van iets lekkers. Wij zullen iedere werkdag van 12:00 tot 14:00 uur in het ODIOM-hok aanwezig zijn. Tevens zal er elke woensdagmiddag een theeleut zijn, waarvoor het hok open is van 12:00 tot 16:00 uur. Het ODIOM-hok is te vinden in de Grote Rozenstraat 38, kamer 0003. Wanneer je het Nieuwenhuis gebouw inloopt, is het direct links en aan het einde van de gang, voor de trap, aan de linkerkant. We hopen je binnenkort te zien op een van de vele activiteiten of in het ODIOM-hok! 

Veel liefs,

Het ODIOM-bestuur 2019/2020,

Brend Hopman Voorzitter 06-11731708         voorzitter@odiom.nl
Lotte Hiemstra Secretaris 06-29859721         secretaris@odiom.nl
Margriet Tissing Penningmeester 06-81084286          penningmeester@odiom.nl
Frank Breur Commissaris Interne Contacten 06-28271908         intern@odiom.nl
Lisa van der Panne Commissaris Externe Contacten 06-10587765         extern@odiom.nl
Noëlle Assen Commissaris Onderwijs 06-28840385         onderwijs@odiom.nl

 

Grote Rozenstraat 38 – Kamer 0003
9712 TJ Groningen
tel: 050-3636538
mail: bestuur@odiom.nl
Kijk hier voor meer adresgegevens

 

Wij stellen onszelf nog even kort voor:

Brend Hopman
Ik ben Brend, de Voorzitter van dit jaar. Ik doe momenteel de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs. Ik ben iemand die van veel gezelligheid houdt en ook erg fanatiek is. Op borrels kan je me best tegenkomen met dobbelstenen, spelletjes zijn namelijk helemaal mijn ding. Als ik win tenminste! Het afgelopen jaar heb ik de Heeren mogen vertegenwoordigen in de Heerencommissie en daarnaast invulling gegeven aan de eerste Evenementencommissie. Met de Evenementencommissie hebben wij onder andere een geweldig liftweekend neergezet waar we hard aan gewerkt hebben! Dit jaar ga ik met mijn bestuur hard werken aan een succesvol jaar voor ODIOM waarin we veel mogen leren en samen mooie dingen mogen doen.    
                                                                                                                                       

Lotte Hiemstra
Hallo allemaal! Mijn naam is Lotte en ik mag dit jaar de mooie functie Secretaris vervullen. Momenteel ben ik bezig met mijn bachelor richting Onderwijswetenschappen. Ik word vaak omschreven als een enthousiast en sociaal persoon, twee woorden waar ik mezelf goed in herken. Ik ben altijd in voor een praatje, dus kom vooral langs op het hok! Mijn ODIOM hart is ontstaan toen ik in mijn eerste jaar plaats nam in de BexCie. Deze is alleen maar meer gegroeid toen ik afgelopen jaar de zestiende verjaardag van ODIOM mocht organiseren, samen met de DiesCie. Dit jaar zal opnieuw een fantastisch jaar worden, waarin ik hoop veel mooie dingen te mogen beleven!

Margriet Tissing
Ik ben Margriet, de Penningmeester van dit jaar. Op dit moment studeer ik de richting Orthopedagogiek. Bij ODIOM heb ik al verschillende leuke dingen mogen doen. Zo heb ik in mijn eerste jaar de Buitenlandse Excursie naar Valencia georganiseerd, een fantastische week! Daarnaast vind ik het fantastisch om uit te pakken bij de leuke thema’s op de borrels en fanatiek spelletjes te spelen in het hok. In mijn vrije tijd speel ik graag piano en gitaar en speel ik korfbal. Ik hoop er dit jaar met iedereen een fantastisch jaar van te maken en iedereen snel te zien in het hok!

Frank Breur:
Ik ben Frank, de Commissaris Interne Contacten van dit jaar. Samen met de andere Heer in het bestuur studeer ik de Academische Pabo. Ik word vaak omschreven als enthousiast, sociaal en iemand met een hart voor ODIOM. Mijn beste herinnering aan ODIOM is het moment dat bekend werd dat ik in het bestuur mocht plaatsnemen, maar toch ook een beetje de herinnering aan dat ik samen met de HeerenCommissie de Heeren binnen de vereniging op de kaart heb gezet. Dit jaar hoop ik dat ik mijn enthousiasme kan overbrengen aan de leden en een fantastisch jaar tegemoet ga. Voor mijzelf, maar al helemaal voor ODIOM. Hopelijk tot in het hok!

Lisa van der Panne
Ik ben Lisa, de Commissaris Externe Contacten van dit jaar. Ik studeer Orthopedagogiek en Verpleegkunde. Ik ben mijn Actieve Leden tijd bij ODIOM begonnen in de IntroCie en in mijn tweede jaar zat ik in de eerste ExcurCie van ODIOM. Ik ben erg actief en eigenlijk altijd wel blij en enthousiast. Ook ik heb last van het bekende fenomeen FOMO en wil daarom graag overal bij zijn. In mijn vrije tijd voetbal ik bij The Knickerbockers en daarnaast vind ik het leuk om muziek te maken. Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop dat we een fantastisch jaar tegemoet gaan! Tot snel in het hok!

Noëlle Assen
Ik ben Noëlle en ik ben dit jaar de Commissaris Onderwijs. Momenteel studeer in Onderwijswetenschappen. Ik ben een sociaal persoon die altijd open staat voor een gezellig praatje. In mijn eerste jaar ben ik als actief lid begonnen in de Introductiecommissie en in mijn tweede jaar heb ik plaatsgenomen in de Buitenlandse Excursiecommissie, waarmee ik een te gekke studiereis naar Lissabon heb mogen organiseren. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik al veel mooie herinneringen heb aan mijn tijd bij ODIOM en volgend jaar zullen er nog veel mooie herinneringen bijkomen. Ik kijk heel erg uit naar een fantastisch jaar en ik hoop jullie allemaal te zien op activiteiten en in het hok!

Halloooo allemaal!

Are you still watching? Want dan is het tijd voor verandering! Kom achter je scherm vandaan en ga mee naar de activiteiten van de AcCie. In de AcCie zitten dit jaar acht gezellige meiden. Graag stellen wij ons even voor. Te beginnen met Claudy. Zij zit in haar tweede jaar van PW, is altijd in voor een feestje of leuke activiteit en houdt ook van het organiseren ervan!Dan hebben we Elske, die in het tweede jaar van de AOLB zit. Je kunt haar geregeld in de wei vinden om een balletje te trappen en is altijd wel in voor een Disney film! Als derde, Lise. Ze zit in het eerste jaar van de AOLB en spendeert haar vrije uurtjes in de turnhal, waar ze lesgeeft aan de sportieve kids van haar dorp. Dan Marije, die in het tweede jaar van PW zit. Ze vindt het heerlijk om een aantal keer per week te sporten en hangt zo nu en dan graag de keukenprinses uit. Ook Marinde, die is begonnen aan haar tweede jaar van PW vergezelt de commissie. Ze is dol op feestjes en gezelligheid. En wanneer het op sporten aankomt, is ze enorm fanatiek! Dan hebben we Marloes. Marloes zit in haar eerste jaar van PW, houdt ervan om een balletje te trappen, lekker te wijnen met vriendinnen en is altijd in voor een reisje! Onze zevende meid is de jongste van het stel, Sandra! Ze zit in het eerste jaar van de AOLB, houdt van gezelligheid en is daarom altijd in voor een praatje! Last but not least hebben we Shardee, die in haar tweede jaar van PW zit. Ze houdt van koken en is ook altijd wel te vinden tijdens een zumbales bij de ACLO.Zoals jullie kunnen lezen hebben wij naast het kijken van een serie op Netflix ook vele andere hobby’s. Wij hopen dat dat bij jullie ook het geval is en dat we jullie daarom allemaal zien bij onze activiteiten!

Liefs,

De AcCie

 

AcCie

Lieve leden, 

Wij zijn de AlmanakCie van aankomend jaar die voor jullie weer een nieuwe almanak in de serie mag gaan maken. We zullen ons allemaal even voorstellen: 

Laura is onze voorzitter: “Ik ben 20 jaar en zit in mijn derde jaar van de AOLB. Aangezien ik het maken van de almanak zó leuk vond, zit ik nog een jaartje in deze commissie. Na een dagje stage verlang ik naar een avondje met een dekentje op de bank kijken naar mijn favoriete series, het liefst met wat gezellige vrienden om me heen. ‘What’s your greatest desire?’ (Lucifer)” 

Zoë is een van onze secretarissen: “Ik ben 20 jaar oud en studeer AOLB. Ik binge graag psychologische thrillers of misdaadseries, maar het allerliefste kijk ik naar Harry Potter. ‘You're a little scary sometimes, you know that? Brilliant ... but scary,’” 

“Hii, ik ben Demi en ik zit in het eerste jaar van de AOLB en ben samen met Zoë secretaris. Naast mijn studie, volleybal ik 3 keer in de week en elke minuut die ik daarnaast nog over heb besteed ik aan Netflix of Videoland. Een goeie Amerikaanse comedy is altijd welkom. ‘They are legen... wait for it... dary.’ (How I met your mother)” 

“Ik ben Pien en ik zit nu in het eerste jaar van Pedagogische Wetenschappen. In mijn vrije tijd probeer ik vaak te leren of ben ik aan het lezen of pianospelen, maar soms wordt ik afgeleid door nieuwe afleveringen van mijn favoriete series. ‘Could I BE any more distracted?’ (Friends)” 

“Ik ben Danaé, ik ben 19 jaar en studeer AOLB. Op netflix heb ik bijna alle romcom en drama films al gezien en ben daarnaast ook fan van vele series. Af en toe doe ik ook nog een beetje aan volleybal en ben altijd wel in voor een feestje. Om daarnaast nog veel aan school te willen doen wordt wel wat lastig.’ ‘So it’s not gonna be easy’ - The Notebook.” 

 

Liefs, De AlmanakCie


E-mail: almanak@odiom.nl

Foto

Bonjour, Hola, Sälem, Mazali Taom en Merhaba,   

Wij zijn de bexcie, leuk, knap en sexy. Wij zijn een lekkere mix AOLB´ers met een vleugje PW. Wij gaan op reis en we nemen mee?? Harry van de sunweb (Hiske) , Esmee (Jesper), Ferry (Renate), Roxy (Ruben), Samuel (Sanne), Daviet(Merle), Yuri(Carlijn), en Simon (Hannah) want dat rijmt op Odiom. Jesper is een fierljeplegend en hij boycot de vegakipnuggets van de Mac Donalds, Hannah is een paardenmeisje maar dan wel een leuke, Renate is een echte mem, ze heeft geen keus en daarom kan ze niet biljarten, Ruben komt uit Raalte en daar is hij heel erg trots op, Sanne wordt gelukkig van kattenfilmpjes en FC Emmen, Merle gaat dronken op de fiets naar Sneekweek, Hiske zingt als een nachtegaal en Carlijn is onze voorzitster maar daar mag ze niet mee pronken. Na deze korte introductie even wat anders. Wij gaan dit jaar DE Odiom-activiteit van het jaar organiseren. Een week lang met ons en het bestuur een prachtige stad in het buitenland verkennen. We zouden het heel leuk vinden als jij mee gaatdus houd april alvast een beetje leeg in je agenda. Wij verklappen verder niks, maar neem wel je zwemkleding mee! 

Liefs, De bexcie ‘19/’20 
Ps: de grapjes zijn van Esmee 

E-mail: bexcie@odiom.nl

BexCie

Lieve ODIOM’ ers

Wij, Dionne, Hannah, Jadira, Marleen en Iris zijn jullie CarrièreCie van dit jaar. Wij zijn een
enthousiaste groepje die dit jaar de leuke carrière-avonden en meeloopdagen gaan organiseren. We
are watching for you! Wij kijken namelijk voor jullie rond in het werkveld, zodat wij leuke en
interessante carrière-avonden en meeloopdagen kunnen organiseren. Als eerste hebben we Marleen
in onze commissie. Marleen zit in het 2 e jaar zit van Pedagogische Wetenschappen. Marleen is ook
watching, namelijk vooral Netflix. Netflix series als Friends en How I met your mother worden door
haar versleten. Deze watch-interesse van Netflix deelt ze eigenlijk met de rest van de groep. Zo is Iris
ook fan van Netlfix. Iris zit in het 3 e jaar van orthopedagogiek. Series en films die je vooral op je
uitbrak-dag kunt kijken, zijn haar favoriet. Dionne is overigens ook vaak online op Netflix. Dionne zit
in het 3 e jaar van de academische pabo. De series en films waar je niet zo veel bij hoeft na te denken,
staan in haar kijklijstje op Netflix. Erg handig als study-break of gewoon als dagbesteding. Ook Jadira
watched er wat van af op Netflix op haar brakke chilldag. Ten slotte hebben we Hannah, zij is
eerstejaars AOLB-student en is samen met Marleen een groentje bij ODIOM. Netflix helpt Hannah de
brakke dagen door, ze heeft Netflix ook al helemaal uitgespeeld
Zo te horen watched onze commissie er wat van af! We zijn een zeer enthousiaste groep en hebben
er heel veel zin in om deze commissie te vertegenwoordigen.
Wij hopen jullie te zien op alle leuke activiteiten en meeloopdagen de georganiseerd gaan worden!

Liefs, 

De CarrièreCie

E-mail: carrière@odiom.nl


Lieve feestbeesten van ODIOM,

Dit jaar hebben wij de eer om de geweldige DiesCie te vertegenwoordigen. Wij zullen ons even voorstellen aan de hand van wat series. This is us:  Ten eerste hebben wij onze voorzitter Sara. Zij is de lieve mama van onze modern family. Saar is zorgzaam, spontaan en staat altijd voor iedereen klaar. Daarnaast hebben wij onze echte Friezin Hennie Broekens. Het is unbelievable, maar elke dag maakt Hennie de treinreis van Britsum naar Gro. Henrieke is een vrolijke, sociale meid en bij de Gamma is zij de echte Bob de Bouwer. Dan komen we aan bij Fabienne. Fabienne is erg lief en eerlijk. Ze is tweedejaars, maar nog Jane de Virgin bij ODIOM. Omdat ze heel enthousiast is, heeft ze er dit jaar voor gekozen om actief lid te worden van de leukste studievereniging! Een echte late bloomer, maar een rots in de branding binnen de commissie.

Are you still watching? Oké, dan gaan we snel door...

Ons vierde lid is Daniek; een enthousiaste en spontane meid die altijd in is voor een feestje. Danoontje is eerstejaars en daarmee één van de twee die wij lekker kunnen feuten. Zo komen we direct aan bij Veerle, onze andere sjaars. Veerle is een echte hockeymeid. Om deze reden zou je misschien denken dat ze bij de mean girls hoort, maar het tegendeel blijkt waar. Veer brengt altijd gezelligheid met zich mee, maar heeft ook een gekke kant. Ons volgende lid, Ilse, is ook lekker gek. Op stap en op de borrels maakt ze het met iedereen gezellig met haar dirty dancing. Daarnaast heeft Ils een hele lieve kant en is ze altijd in voor een praatje onder genot van een theetje in het hok. Last, but not least, komen we bij onze lieve boerin Sigie. Sigrid heeft een Big Mouth, maar een klein hartje. De heerlijke nuchterheid van Sig zorgt er altijd voor dat er geen paniek uitbreekt in de commissie. Al met al zijn we een heerlijk zooitje ongeregeld, maar we weten nu al dat we een leuke groep friends zullen vormen dit jaar!We hopen jullie allemaal te zien, op onze sweet seventeen. ‘We’re in the mood for a dance and when we get the chance, we are the dancing queens, young and sweet, only seventeen’ 

Liefs,

Fabienne, Veerle, Sigrid, Sara, Daniek, Henrieke en Ilse

DiesCie ‘19-‘20

E-mail: dies@odiom.nl


DiesCie

Beste Heeren en overige leden der Opera Didactica Omnia,

Wij zijn dit jaar de uitverkorenen om de HeerenCie te vertegenwoordigen. Onze taak is om de
mannelijkheid binnen ODIOM op peil te houden tussen al het vrouwelijk schoon. De HeerenCie
bestaat dit jaar uit: Yorick Obelink, Martijn Henrico de Boer en Thomas Werkhoven. Wij gaan
proberen dit jaar de Heeren activiteiten toegankelijk te houden voor zowel leden als niet-leden en
ons doel is om meer mannen actief lid te laten worden van ODIOM. Niks is beter dan een avondje
dom lullen en bier drinken met de mannen, dus houd de HeerenApp in de gaten en meld je aan voor
de activiteiten!

Amicorum esse communia omnia,
Y. Obelink
M.H. de Boer
T.Werkhoven


E-mail: heeren@odiom.nl

Heyyy allemaal! 
Wij zijn Anne, Julie, Lisanne, Lianne, Eva, Melanie en Welmoed. Dit jaar gaan wij jullie dinsdagavonden op de kop zetten met de leukste borrels. Een volledig team met eerste jaars betekent alleen maar nieuwe ideeën! Met het oog op het thema “Are you still watching” hebben wij onze katerdagjes al ingericht; haar in een knot, sweaters aan, dekentjes om en Netflixxx. Wij hopen op veel katerdagen dit jaar want dat betekent dat de avond geslaagd is geweest!

Tot gauw!

Liefs,

de Feestcie


E-mail: feestcie@odiom.nl

feestcie

Hoi lieve ODIOM-ers,

Wij zijn de IntroCie 2019/2020! Wij zijn de grootste (en jongste) commissie van ODIOM en zullen het, voor velen welbekende, introductiekamp organiseren. Ondanks dat wij als commissie voor de huidige leden dus niet zo veel kunnen betekenen, zullen wij onze ogen uit blijven kijken naar alle activiteiten die nog komen gaan. Aangezien veel activiteiten voor velen van jullie als vanzelfsprekend zijn, willen jullie nog wel een beetje naar ons om blijven kijken? Nieuwe studie, nieuwe vereniging en heel veel nieuwe mensen; jullie weten als geen ander dat het dan fijn is als er iemand een klein oogje in het zeil houdt. Het hoeft niet als een Big Brother (of sister), maar af en toe een lieve vraag zoals Netflix dat doet zou fijn zijn <3. Als enthousiaste groep zullen wij bij andere activiteiten, borrels én in het hok regelmatig te zien zijn, dus we hopen jullie daar allemaal te zien en jullie te leren kennen (en jullie ons natuurlijk)!Wij hebben onwijs veel zin in aankomend jaar en we hopen jullie ook!

10 lieve kusjes van de IntroCie,

Van links naar rechts, van boven naar beneden en weer van links naar rechts (niet “van voor naar achter” dit keer, dat dansje doen we maar op de borrel)Hannah, Hugo, Noor, Maud, Rosa, Fleur, Saar, Gesina, Yorik en Anna

IntroCie

 

E-mail: intro@odiom.nl

 

Lieve Leden,

Bij deze even een kort voorstelrondje. Wij zijn Thirsa, Ilse, Jolien en Maaike en dit jaar mogen wij het creatieve brein achter het Odiom Magazine zijn. We zijn allemaal eerstejaars studenten van de opleiding Pedagogische Wetenschappen, wat betekent dat we genoeg tijd samen hebben om elkaar goed te leren kennen en om de samenwerking vlekkeloos te kunnen laten verlopen!Geloof ons als we zeggen dat we op zoek gaan naar de meest uiteenlopende thema’s, en de meest interessante personen zullen benaderen.Hopelijk hebben jullie net zoveel plezier in het lezen van de OM’s als dat wij hebben gehad tijdens het in elkaar knutselen van de magazines.

Liefs,

de RedacCie

PS: Ken jij nou een Bekende Nederlander of een ander interessant persoon, of heb jij een geweldig idee voor een artikel? Mail dan naar redaccie@odiom.nl

E-mail: redaccie@odiom.nl

RedacCie

 

ODIOM heeft structuren. Zij zijn er om de commissies en het bestuur te ondersteunen in hun werkzaamheden. ODIOM heeft de volgende structuren:
  Structuur Afkorting Email
  Acquisitie Acquisitie acquisitie(a)odiom.nl
  Promotie Promotie promotie(a)odiom.nl
  Adviesraad Adviesraad -
  Kascommissie Kascie -
       
   
  Jaarvertegenwoordiging Afkorting Email
  Jaarvertegenwoordiging (Jaar 1) JV1 jv1(a)odiom.nl
  Jaarvertegenwoordiging (Jaar 2) JV2 jv2(a)odiom.nl
       
  Initiatieven Afkorting Email
  HeerenInitiatief Heeren Heeren@odiom.nl
  We'll be there and cook for you-Initiatief Cooki koken@odiom.nl