Foto op ite


Lieve lezer,


Sinds 4 juni 2019 hebben wij de eer het achttiende bestuur van ODIOM te mogen zijn. We hebben erg veel zin om ons volledig voor de studievereniging in te zetten en kijken er naar uit om er samen met de leden een fantastisch en leerzaam jaar van te maken! ODIOM is een sprankelende en laagdrempelige studievereniging. De zestien verschillende commissies van ODIOM organiseren gezellige borrels, sportieve en originele activiteiten en interessante lezingen die je goed voorbereiden op het werkveld. De jaarvertegenwoordigingen houden de kwaliteit van het onderwijs goed in de gaten. Voor afgestudeerden heeft ODIOM nog steeds meerwaarde, want ook voor de alumni is er genoeg te doen. Dit jaar gaan wij ons best doen om samen met de leden de vereniging nog verder tot ontwikkeling te laten komen.

Wil je meer weten over ODIOM? Spreek ons gerust aan, wij staan er voor open om je vragen te beantwoorden. Bovendien is iedereen van harte welkom in het ODIOM-hok om een kop koffie of thee te drinken onder het genot van iets lekkers. Wij zullen iedere werkdag van 12:00 tot 14:00 uur in het ODIOM-hok aanwezig zijn. Tevens zal er elke woensdagmiddag een theeleut zijn, waarvoor het hok open is van 12:00 tot 16:00 uur. Het ODIOM-hok is te vinden in de Grote Rozenstraat 38, kamer 0003. Wanneer je het Nieuwenhuis gebouw inloopt, is het direct links en aan het einde van de gang, voor de trap, aan de linkerkant. We hopen je binnenkort te zien op een van de vele activiteiten of in het ODIOM-hok! 

Veel liefs,

Het ODIOM-bestuur 2019/2020,

Brend Hopman Voorzitter 06-11731708         voorzitter@odiom.nl
Lotte Hiemstra Secretaris 06-29859721         secretaris@odiom.nl
Margriet Tissing Penningmeester 06-81084286          penningmeester@odiom.nl
Frank Breur Commissaris Interne Contacten 06-28271908         intern@odiom.nl
Lisa van der Panne Commissaris Externe Contacten 06-10587765         extern@odiom.nl
Noëlle Assen Commissaris Onderwijs 06-28840385         onderwijs@odiom.nl

 

Grote Rozenstraat 38 – Kamer 0003
9712 TJ Groningen
tel: 050-3636538
mail: bestuur@odiom.nl
Kijk hier voor meer adresgegevens

 

Wij stellen onszelf nog even kort voor:

Brend Hopman
Ik ben Brend, de Voorzitter van dit jaar. Ik doe momenteel de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs. Ik ben iemand die van veel gezelligheid houdt en ook erg fanatiek is. Op borrels kan je me best tegenkomen met dobbelstenen, spelletjes zijn namelijk helemaal mijn ding. Als ik win tenminste! Het afgelopen jaar heb ik de Heeren mogen vertegenwoordigen in de Heerencommissie en daarnaast invulling gegeven aan de eerste Evenementencommissie. Met de Evenementencommissie hebben wij onder andere een geweldig liftweekend neergezet waar we hard aan gewerkt hebben! Dit jaar ga ik met mijn bestuur hard werken aan een succesvol jaar voor ODIOM waarin we veel mogen leren en samen mooie dingen mogen doen.    
                                                                                                                                       

Lotte Hiemstra
Hallo allemaal! Mijn naam is Lotte en ik mag dit jaar de mooie functie Secretaris vervullen. Momenteel ben ik bezig met mijn bachelor richting Onderwijswetenschappen. Ik word vaak omschreven als een enthousiast en sociaal persoon, twee woorden waar ik mezelf goed in herken. Ik ben altijd in voor een praatje, dus kom vooral langs op het hok! Mijn ODIOM hart is ontstaan toen ik in mijn eerste jaar plaats nam in de BexCie. Deze is alleen maar meer gegroeid toen ik afgelopen jaar de zestiende verjaardag van ODIOM mocht organiseren, samen met de DiesCie. Dit jaar zal opnieuw een fantastisch jaar worden, waarin ik hoop veel mooie dingen te mogen beleven!

Margriet Tissing
Ik ben Margriet, de Penningmeester van dit jaar. Op dit moment studeer ik de richting Orthopedagogiek. Bij ODIOM heb ik al verschillende leuke dingen mogen doen. Zo heb ik in mijn eerste jaar de Buitenlandse Excursie naar Valencia georganiseerd, een fantastische week! Daarnaast vind ik het fantastisch om uit te pakken bij de leuke thema’s op de borrels en fanatiek spelletjes te spelen in het hok. In mijn vrije tijd speel ik graag piano en gitaar en speel ik korfbal. Ik hoop er dit jaar met iedereen een fantastisch jaar van te maken en iedereen snel te zien in het hok!

Frank Breur:
Ik ben Frank, de Commissaris Interne Contacten van dit jaar. Samen met de andere Heer in het bestuur studeer ik de Academische Pabo. Ik word vaak omschreven als enthousiast, sociaal en iemand met een hart voor ODIOM. Mijn beste herinnering aan ODIOM is het moment dat bekend werd dat ik in het bestuur mocht plaatsnemen, maar toch ook een beetje de herinnering aan dat ik samen met de HeerenCommissie de Heeren binnen de vereniging op de kaart heb gezet. Dit jaar hoop ik dat ik mijn enthousiasme kan overbrengen aan de leden en een fantastisch jaar tegemoet ga. Voor mijzelf, maar al helemaal voor ODIOM. Hopelijk tot in het hok!

Lisa van der Panne
Ik ben Lisa, de Commissaris Externe Contacten van dit jaar. Ik studeer Orthopedagogiek en Verpleegkunde. Ik ben mijn Actieve Leden tijd bij ODIOM begonnen in de IntroCie en in mijn tweede jaar zat ik in de eerste ExcurCie van ODIOM. Ik ben erg actief en eigenlijk altijd wel blij en enthousiast. Ook ik heb last van het bekende fenomeen FOMO en wil daarom graag overal bij zijn. In mijn vrije tijd voetbal ik bij The Knickerbockers en daarnaast vind ik het leuk om muziek te maken. Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop dat we een fantastisch jaar tegemoet gaan! Tot snel in het hok!

Noëlle Assen
Ik ben Noëlle en ik ben dit jaar de Commissaris Onderwijs. Momenteel studeer in Onderwijswetenschappen. Ik ben een sociaal persoon die altijd open staat voor een gezellig praatje. In mijn eerste jaar ben ik als actief lid begonnen in de Introductiecommissie en in mijn tweede jaar heb ik plaatsgenomen in de Buitenlandse Excursiecommissie, waarmee ik een te gekke studiereis naar Lissabon heb mogen organiseren. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik al veel mooie herinneringen heb aan mijn tijd bij ODIOM en volgend jaar zullen er nog veel mooie herinneringen bijkomen. Ik kijk heel erg uit naar een fantastisch jaar en ik hoop jullie allemaal te zien op activiteiten en in het hok!

Lieve ODIOM’ers,

Bowlen, waterskiën, spelletjesavond zijn allemaal niks bij de activiteiten die dit jaar voor jullie georganiseerd worden. Wij hebben al ontzettend veel ideeën en staan te popelen om deze uit te voeren. Wij zullen ons zooitje ongeregeld even voorstellen. Ilse (PW 4) houdt van heel lang uitslapen en krijgt nooit genoeg van all you can eat. Gelukkig hebben we ook nog iemand die wel wakker kan blijven genaamd Marion (PW 1). ‘s Nachts kun je haar vinden, kijkend naar een slechte Netflix film. Marlies (PW 1) is onze topkok en altijd fashionable gekleed met haar fantastische sokken. Ons bezig bijtje Ludivine (PW 2) staat tijdens haar weinige vrije minuutjes dansend voor de spiegel op foute Nederlandse rap.Geke (AOLB 1) zul je vast is tegenkomen gewapend met een aclo pas, op weg naar Zumba. Onze rust wordt bewaard door Marleen (AOLB 2) al zal ze los gaan op kerstavond.  Noortje (AOLB 2) is de licht chaotische voorzitter, maar zal altijd het uiterste geven. Dan sluiten we af met de enige man in de commissie: Ruben (AOLB 3). Hij zal de eer van de man hoog proberen te houden met zijn enthousiasme.

Liefs,

de AcCie
v.l.n.r. Geke, Ilse, Ludivine, Marlies (gestopt), Noortje, Marleen, Marion en Ruben

E-mail: accie@odiom.nl

AcCie

Lieve ODIOM'ers,

Wij zijn Yula Schreuder (PW, 19 jaar), Thirza de Ruiter (PW, 18 jaar), Hiske Huitema (AOLB, 19 jaar), Anne Roos 't Hart (PW, 18 jaar), Laura Kleine (AOLB, 19 jaar) en Karlijn Dragt (PW, 18 jaar). Dit jaar zitten wij samen in de AlmanakCie en zullen wij groots uitpakken voor een geweldig jaarboek met leuke tekstjes, quotes, memes en natuurlijk de mooiste herinneringen. De Almanak is een herinnering voor altijd en wij gaan ons best doen om dit de mooiste herinnering ooit te maken! Wij hopen als commissie een mooi jaarboek te maken, zodat we over een aantal jaren met plezier terugkijken naar onze leerzame en vooral leuke studententijd! We hebben er zin in!

Veel liefs, 

De AlmanakCie 2018/2019
v.l.n.r. Yula, Laura, Thirza, Anne Roos en Hiske 
Niet op de foto: Karlijn

E-mail: almanak@odiom.nl

AlmanakCie

Lieve ODIOM'ers,

Dit jaar mogen wij een reis naar het buitenland voor jullie organiseren! Wij zijn een leuke mengeling van eerste-, tweede- en derdejaars AOLB en PW studenten en zijn enthousiast, gemotiveerd en in voor heel veel reisplezier! Wij zijn een groep van 8 studenten die allemaal onze eigen kwaliteiten hebben. En daarom hebben we onszelf omschreven als 8 verschillende typen reisleiders. Annemiek is een extraverte, energieke reisleider die het toch presteert om geregeld te laat te komen.Hanna is gedreven en kan onder druk goed presteren. Iris is de nuchtere van de groep, ‘down to earth’ maar altijd in voor plezier. Willemijn is erg chaotisch, terwijl Julia daarentegen juist erg gestructureerd is. Noëlle is iemand die snel en vaak dingen vergeet, maar ze kan wel goed kaartlezen en dat is dan wel weer een handige eigenschap voor het reisleiderschap. Last but not least, hebben we het enthousiaste zingende duo Lisa en Aniek, die tijdens de reis zeker voor een leuk sfeertje gaan zorgen. Aan onze eigenschappen te zien gaat het een veel belovende en vooral gezellige reis worden! Wij hebben er in ieder geval zin in en wij hopen dat jullie er ook al naar uitkijken! Nu alleen de bestemming nog ;)

Liefs, 

de BexCie
v.l.n.r. Willemijn, Hanna, Noëlle, Julia, Aniek, Annemiek, Lisa en Iris

E-mail: bexcie@odiom.nl

BexCie

Lieve ODIOM'ers,

Wil je je oriënteren op de arbeidsmarkt? Of wil je meer weten over een bepaalde werkplek? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Of je nou onderwijskunde, ortho of AOLB doet, je kunt nog zo veel kanten op! Er zijn eindeloos veel bedrijven en instellingen op zoek naar onderwijskundigen of (ortho)pedagogen. Wij organiseren daarom carrièreavonden en meeloopdagen, zodat jij je opties kunt bekijken en ervaren. We hebben een enthousiast clubje bij elkaar verzameld. Zo hebben we Sara die na de AOLB net is begonnen aan haar master onderwijswetenschappen, haar collegegenootje Lisa die via het schakelprogramma nu ook is gestart met deze master en Marith die na een start bij de AOLB nu toch alleen de bachelor PW aan het afronden is. Marit en Roos, beide tweedejaars, zijn bezig om echte juffies te worden. Of wat anders, want genoeg carrièremogelijkheden ;). En als laatste Nathalia die derdejaars psychologiestudent is en dit jaar is begonnen met de bachelor van pedagogische wetenschappen.

Liefs,

de CarrièreCie
v.l.n.r. Sara, Marith, Nathalia, Marit, Roos en Lisa (gestopt)

E-mail: carrière@odiom.nl
CarrièreCie

Lieve ODIOM-leden,

Bij deze zijn jullie allemaal uitgenodigd voor de sweet-sixteen van Tom! Onze kleine jongen wordt groot. Zien jullie hem al op z’n scootertje unlimited crossen door de straten van Groningen, terwijl hij op weg is naar de tattoo- en piercingshop? Bereid je maar voor, want dat mag op je 16e namelijk allemaal! Deze mijlpaal in zijn leven gaan we natuurlijk uitbundig vieren met een groot knalfeest, maar het is niet de bedoeling dat onze Tom volledig ontspoort. Hij voldoet nog aan de leerplicht en daarom beginnen we deze feestelijke dag met een leerzaam symposium. We gaan ons uiterste best doen om interessante sprekers voor jullie te regelen! 

We hopen jullie allemaal te zien op de leukste dag van dit jaar!

Liefs,

De DiesCie
v.l.n.r. Esther, Annemijn, Marjolein, Kirstin, Lotte en Rikst
Niet op de foto: Nelke

E-mail: dies@odiom.nl


DiesCie

Geachte Heeren en overige leden der ODIOM,

Dit jaar krijgen wij, Ben, Brend, Frank en Ruben de eer om het gelimiteerde testosteron van onzemooie vereniging te vertegenwoordigen! Tussen het ongelimiteerde aantal vrouwen moetenwij Heeren onze krachten bundelen en de banden sterk houden om de eer van de mannenhoog te houden. Om de vriendschap tussen de Heeren der ODIOM te bekrachtigen, zullen erook dit jaar weer verscheidene activiteiten plaatsvinden waar de glazen zullen proosten opgouden avonden! Bij wijze van uitzondering zullen we de vrouwen der ODIOM, met hunonbegrensde schoonheid, eenmalig toelaten tot één van onze activiteiten. Wij hopen jullie allen te kunnen verwelkomen bij onze befaamde Heerenactiviteiten!

Vó voor de Heeren!

De HeerenCie,
B.M.Hopman, F.R.A. Breur, B.M.C. Krom
Niet op de foto: R. Sibelt 

E-mail: heeren@odiom.nl

HeerenCie

Lieve ODIOM’ers,  

Dit jaar hebben wij de eer om (bijna) iedere maand een spectaculaire themaborrel voor jullie te organiseren. Iedere borrel staat in het teken van een ander thema, het ene nog origineler dan het andere.  

Onze commissie bestaat uit Baukje, Carlijn, Inge, Lisa, Tamár en Marit. Wij zijn een gezellige, enthousiaste groep meiden die altijd in zijn voor een feestje. In de stad zijn wij dan ook regelmatig te vinden voor een drankje of een dansje.  Wij hebben ontzettend veel zin in het organiseren van de borrels en hopen jullie dan ook vaak te zien in onze stamkroeg, De Brouwerij!  

Liefs, 

de FeestCie
v.l.n.r. Marit, Inge, Josephine (gestopt), Baukje, Carlijn en Lisa
Staat niet op de foto: Tamár

E-mail: feestcie@odiom.nl

FeestCie

Lieve ODIOM-ers,

Dit jaar hebben ze ons, om één of andere reden, uitgekozen om de leukste commissie van allemaal te vertegenwoordigen: de introcie.  Het is natuurlijk heel spannend om een nieuwe studie te beginnen in misschien ook wel een vreemde stad. Het is daarom fijn om bekende gezichten te zien in jullie eerste weken als student. Een ideale kans is om je op te geven voor het introkamp van ODIOM! Wij, als introcie, zijn verantwoordelijk voor het organiseren van dit kamp en om eerstejaars voor het eerst te laten proeven aan onze studievereniging Odiom.

Aan onze motivatie gaat het in ieder geval niet liggen, maar het is natuurlijk fijn om te weten met wie je te maken krijgt op het kamp. Daarom zullen we in het kort even wat over onszelf vertellen. Onze groep bestaat uit twee echte mannen en acht gezellige meiden. Hidde praat heel veel, heel snel en is ons lichtpuntje (vuurtoren). Thomas is het haantje van de groep en scharrelt altijd lekker rond. Niet Thomas, maar Sigrid, heeft de beste humor van de groep. Daarnaast is ze overal bij, vanwege haar extreme FOMO (Fear Of Missing Out). Henrieke HOUT van de Gamma, dus bij al je klus struggles kan je altijd bij haar terecht, en ook voor andere dingen natuurlijk. Barrie verslindt niet alleen haar boeken, maar met wat alcohol op, ook de mannen. Ilse is heel enthousiast en zit vol met Pit, maar waar Thomas Pit, is vaak onduidelijk. Jadira is niet vaak aanwezig in de collegezaal, maar als het om stappen gaat is ze er altijd en zingt ze lekker met de meiden. Lisanne is één en al vrolijkheid. Ze komt namelijk uit Brabant, dus dat zegt wel genoeg. Ten slot hebben we Marinde, die altijd voor anderen zorgt, maar tijdens het eten zorgt ze ervoor dat ze altijd morst.  Nu hebben jullie ons wat beter leren kennen. Wij hebben er super veel zin in om het introkamp te organiseren en hopelijk zien we jullie daar! 

Heel veel liefs, 

De IntroCie 
v.l.n.r. Thomas, Marinde, Hidde, Jadira, Ilse, Barrie, Lisanne (gestopt), Henrieke en Sigrid 
Niet op de foto: Carlijn en Sara 

E-mail: intro@odiom.nl

Introcie

Lieve Leden,

Bij deze even een kort voorstelrondje. Wij zijn Thirsa, Ilse, Jolien en Maaike en dit jaar mogen wij het creatieve brein achter het Odiom Magazine zijn. We zijn allemaal eerstejaars studenten van de opleiding Pedagogische Wetenschappen, wat betekent dat we genoeg tijd samen hebben om elkaar goed te leren kennen en om de samenwerking vlekkeloos te kunnen laten verlopen!Geloof ons als we zeggen dat we op zoek gaan naar de meest uiteenlopende thema’s, en de meest interessante personen zullen benaderen.Hopelijk hebben jullie net zoveel plezier in het lezen van de OM’s als dat wij hebben gehad tijdens het in elkaar knutselen van de magazines.

Liefs,

de RedacCie

PS: Ken jij nou een Bekende Nederlander of een ander interessant persoon, of heb jij een geweldig idee voor een artikel? Mail dan naar redaccie@odiom.nl

E-mail: redaccie@odiom.nl

RedacCie

 

ODIOM heeft structuren. Zij zijn er om de commissies en het bestuur te ondersteunen in hun werkzaamheden. ODIOM heeft de volgende structuren:
  Structuur Afkorting Email
  Acquisitie Acquisitie acquisitie(a)odiom.nl
  Promotie Promotie promotie(a)odiom.nl
  Adviesraad Adviesraad -
  Kascommissie Kascie -
       
   
  Jaarvertegenwoordiging Afkorting Email
  Jaarvertegenwoordiging (Jaar 1) JV1 jv1(a)odiom.nl
  Jaarvertegenwoordiging (Jaar 2) JV2 jv2(a)odiom.nl
       
  Initiatieven Afkorting Email
  HeerenInitiatief Heeren Heeren@odiom.nl
  We'll be there and cook for you-Initiatief Cooki koken@odiom.nl