Lieve lezer,


Sinds 6 juni 2017 hebben wij de eer het zestiende bestuur van ODIOM te mogen zijn. We hebben erg veel zin om ons volledig voor de studievereniging in te zetten en kijken er naar uit om er samen met de leden een fantastisch en leerzaam jaar van te maken! Ook zal het derde lustrum groot gevierd worden aankomend jaar! ODIOM is een sprankelende en laagdrempelige studievereniging. De zeventien verschillende commissies van ODIOM organiseren gezellige borrels, sportieve en originele activiteiten en interessante lezingen die je goed voorbereiden op het werkveld. De jaarvertegenwoordigingen houden de kwaliteit van het onderwijs goed in de gaten. Voor afgestudeerden heeft ODIOM nog steeds meerwaarde, want ook voor de alumni is er genoeg te doen. Dit jaar gaan wij ons best doen om samen met de leden de vereniging nog verder tot ontwikkeling te laten komen.

Wil je meer weten over ODIOM? Spreek ons gerust aan, wij staan er voor open om je vragen te beantwoorden. Bovendien is iedereen van harte welkom in het ODIOM-hok om een kop koffie of thee te drinken onder het genot van iets lekkers. Wij zullen iedere werkdag van 12:00 tot 14:00 uur in het ODIOM-hok aanwezig zijn. Tevens zal er elke woensdagmiddag een theeleut zijn, waarvoor het hok open is van 12:00 tot 16:00 uur. Het ODIOM-hok is te vinden in de Grote Rozenstraat 38, kamer 0023. Wanneer je het Nieuwenhuis gebouw inloopt, is het direct rechts en aan het einde van de gang aan de rechterkant. We hopen je binnenkort te zien op een van de vele activiteiten of in het ODIOM-hok!

Hieronder stellen we ons even persoonlijk voor:

Voorzitter

Mijn naam is Joke, tweedejaars studente orthopedagogiek. Sinds twee jaar ben ik lid van ODIOM en doe ik met veel plezier commissiewerk. Dit beviel me erg goed! Dit jaar heb ik het genoegen mijzelf voorzitter ODIOM te noemen. Ik heb er ontzettend veel zin in om iedere week de vergaderingen met het bestuur te leiden, praatjes te houden en ODIOM te vertegenwoordigen bij externe activiteiten en overleggen. Samen met de andere vier hele leuke bestuursgenoten ga ik me volledig inzetten voor de vereniging en er een leuk en gezellig jaar van maken!

Secretaris
Ik ben Eline en momenteel zit ik in mijn tweede jaar van orthopedagogiek. Ik ben lid geworden van ODIOM in 2015 en sindsdien heb ik al in meerdere commissies gezeten. Dit jaar mag ik de Secretaris van deze mooie vereniging zijn! Naast het maken van de notulen, zal ik er ook voor zorgen dat alles omtrent de Almanak en het ODIOM Magazine op rolletjes loopt. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor de Batavierenrace. Ik kijk ernaar uit om er samen met de leden en mijn bestuursgenoten een mooi jaar van te maken!

Penningmeester
Mijn naam is Marije Splinter, ik ben op dit moment derdejaars AOLB student. Afgelopen twee jaar heb ik veel plezier beleefd aan het lid zijn van een commissie. Komend jaar mag ik de penningmeester van het bestuur zijn. Naast de commissies waarvan ik contactpersoon ben, mag ik de penningmeesters van de andere commissies begeleiden. Samen met de andere vier meiden uit het bestuur gaan we er een super leuk jaar van maken!

Commissaris Interne Contacten
Ik ben Sam Griep en momenteel zit ik in het derde jaar van orthopedagogiek. Mijn passie voor ODIOM is drie jaar geleden ontstaan op het introductiekamp van ODIOM en is in de tijd daarna alleen maar gegroeid! Deze passie kan ik dit jaar goed gebruiken voor mijn functie als Intern. Ik ga ervoor zorgen dat we samen met alle commissies een heel tof ODIOM-lustrumjaar neerzetten! Mocht je vragen hebben over een commissie, dan kan je me altijd een mailtje sturen of langskomen in het hok. 

Commissaris Externe Contacten
Mijn naam is Katharina en ik ben tweedejaars studente orthopedagogiek. Dit jaar ben ik de Extern van ODIOM. Ik heb ontzettend veel zin in om acquisitie te lopen voor de vereniging, met allerlei mensen te overleggen en om de hoofden-acquisitie te bij te staan. Ik heb er het volste vertrouwen in dat wij met zijn vijven voor een fantastisch jaar bij ODIOM zullen zorgen en dat we met zijn allen een geweldig jaar gaan beleven!

Veel liefs,

Het ODIOM-bestuur 2017/2018,

Joke Hoekstra Voorzitter 06 51220838 voorzitter@odiom.nl
Eline van der Aa Secretaris 06 27587816 secretaris@odiom.nl
Marije Splinter Penningmeester 06 15882269 penningmeester@odiom.nl
Sam Griep Commissaris Interne Contacten 06 30692422 intern@odiom.nl
Katharina Vos Commissaris Externe Contacten 06 57716993 extern@odiom.nl


Grote Rozenstraat 38 – Kamer 0023
9712 TJ Groningen
tel:         050-3636538
mail:       bestuur@odiom.nl

Kijk hier voor meer adresgegevens

AcCie

Hallo allemaal!

Wij zijn Femke, Sanna, Lisa, Merel, Nelke, Larissa en Ilse en wij zijn de activiteitencommissie van 2016/2017.

Wij gaan dit jaar heel veel leuke activiteiten voor jullie organiseren, waaronder een paar sportieve activiteiten. Dit nemen we dit jaar over van de SportCie. Wij zijn (bijna) allemaal erg sportief. We houden van gezelligheid, lekker eten, shoppen, drankjes en dansjes doen en dus heel veel van spelletjes spelen (behalve Larissa) en sporten! Wij hopen dat het een heel leuk en gezellig jaar wordt en dat jullie massaal naar de activiteiten komen. Zo kunnen jullie elkaar en ODIOM nog beter leren kennen, want zonder AcCie, geen intereactie!

Liefs, de AcCie
Femke, Sanna, Lisa, Merel, Nelke, Larissa en Ilse

AlmanakCie

Lief ODIOM-lid,

Wij zijn de Almanak Commissie van het jaar 2016-2017. Graag stellen we ons even aan je voor.

Mijn naam is Elly Kooman, ik ben 19 jaar. Ik woon in Zuidbroek en zit in het tweede jaar van pedagogische wetenschappen. Na de eerste periode ga ik orthopedagogiek doen. Ik vind het leuk om verhalen te schrijven en het lijkt me dan ook super om samen de Almanak in elkaar te zetten!
Mijn naam is Katharina Vos, ik ben 19 jaar en zit in het eerste jaar Pedagogische Wetenschappen. Ik woon in Groningen, kom uit Drenthe en zat in Zwolle op de middelbare school. Vroeger hield ik een dagboek bij waar ik foto's in plakte en las ik veel boeken en nog steeds maak ik ongeveer elk jaar een fotoalbum. Het lijkt me hel leuk om een mooie Almanak te maken van het fantastische jaar dat ons te wachten staat!
Ik ben Sophie Driessen, 21 jaar en doe nu eerstejaars pedagogische wetenschappen. Ik woon al een paar jaar in Groningen en kom uit Hattem. Vroeger las ik veel boeken, schreef ik veel verhalen en maakte ik overal lijstjes van. Taal is iets wat ik altijd leuk ben blijven vinden en dat ik ook de reden dat ik met veel plezier de almanak wil gaan maken!
Ik ben Pauline Zuidema en ik zit in mijn tweede jaar van Pedagogische Wetenschappen. Ik kijk ernaar uit om dit jaar de Almanak te maken! Ik hield er vroeger altijd al van om creatief bezig te zijn en boeken te lezen en ik hoop dat dit me gaat helpen dit jaar!
Hoi! Ik ben Marleen Vink, 19 jaar en ik zit in mijn eerste jaar AOLB. Vroeger wou ik altijd al juf worden omdat het e veel leuker leek om opdrachten te geven dan opdrachten te maken. Ik ben dol op tekenen en verhalen schrijven, vandaar dat ik dit jaar vol enthousiasme in de AlmanakCie zit!

Zoals je kunt lezen, hebben wij er als AlmanakCie er in ieder geval ontzettend veel zin in dit jaar! 

BexCie

Stel je voor: het is april en je hebt er net een aantal zware weken met tentamens op zitten. Hoe leuk is het dan als je daarna lekker een weekje kunt ontspannen op een nu nog onbekende bestemming? Samen met 29 andere Odiom'ers staat je een onvergetelijke week te wachten met zowel ontspannende als leerzame activiteiten. Deze week wordt georganiseerd door de BexCie van 2016-2017: Bente, Esmee, Ilse, Jennifer, Miriam, Pauline, Roos en Sietske.

Ondanks dat de bestemming voor jullie nog niet bekend is, zijn wij al druk bezig met de voorbereidingen en hopen wij een fantastische reis voor jullie neer te zetten. De reis vindt plaats in week 16, dus zet dit alvast in je agenda! Intussen kun je vast gaan fantaseren over waar je in april lekker met de voetjes omhoog kunt genieten van de voorjaarszon. Zou het Spanje worden of misschien toch Tsjechië? Dat hoor je bij de bekendmakingsborrel in januari! Tot dan!

Liefs, De BexCie 2016-2017
Bente, Esmee, Ilse, Jennifer, Miriam, Pauline, Roos en Sietske

Boeken, dat is een groot deel van ons verleden. Denk maar na, hoeveel boeken heb je tot zover wel niet moeten lezen voor school? Maar als je net als wij bent, gaat jouw liefde voor boeken een stuk verder dan school. Al zo lang als wij ons kunnen heugen verslinden we boek na boek na boek. En zodra de voorraad weer op is, moet die natuurlijk aangevuld worden.Dus daarom zitten wij nu in de BoekenCie, om onze liefde voor boeken over te dragen en te zorgen dat jullie allemaal jullie boeken kunnen aanschaffen. Dus praten wij met docenten en zorgen dat jullie je boeken op tijd kunnen bestellen.Komend jaar gaan wij ons, met onze geweldige voorzitter Cécile, onze actieve secretaris Luna en onze gemotiveerde penningmeester en hoofd acquisitie Hassan inzetten voor jullie en boeken en zo onze liefde voor boeken overdragen aan de volgende generatie ODIOM’ers.

Liefs,
De BoekenCie 2016-2017
Cécile, Luna en Hassan

Beste Odiomleden 

De beroepsvoorbereidingscommissie is een commissie die actief is op voordracht van de studierichting Pedagogische Wetenschappen en als doel heeft de studenten Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde nader tot het Praktijkgebeuren te brengen. Door middel van leerzame, interessante en leuke lezingen als wel excursies willen we de band met de Praktijk aan de studenten duidelijk maken. Neem eens een kijkje tijdens een van de gastcolleges en verbreedt daarmee je kennis. Ze worden aangekondigd via het Nestorplatform en de ODIOM Nieuwsbrieven. 

De Beroepsvoorbereidingscommissie bestaat uit een groep studenten, die al dan niet lid van Odiom zijn, terwijl Hans Knot als coördinator vanuit de afdeling Pedagogische Wetenschappen de commissie voorzit.

CarriereCie

Lieve ODIOM’ers,

Wij zijn Joke, Lisanne, Emily, Elise en Anna, ook wel bekend als de CarrièreCie. Wij organiseren activiteiten en meeloopdagen waarbij je de theorie een dagje kan verruilen voor de ‘echte’ praktijk. Daarnaast zijn we van plan om orthopedagogische en onderwijskundige workshops aan te bieden. We kunnen alvast verklappen dat er super interessante activiteiten georganiseerd gaan worden. Houd Facebook en de site goed in de gaten om je op te geven!

We hopen jullie allemaal te zien op onze activiteiten!

Liefs, de CarrièreCie 16/17
Joke, Lisanne, Emily, Elise en Anna

Klik hier voor de komende meeloopdagen.

CoBSS2
DECEMBER 2016, KEEP IN MIND!!

Conference of Behavioral and Social Sciences oftewel CoBSS, zal weer georganiseerd worden in december 2016. Hier kun je deelnemen aan leuke workshops, interessante lezingen waarbij hot topics worden behandeld door jouw favoriete professor of andere interessante sprekers uit het werkveld. En dit allemaal zal plaatsvinden in Groningen, hoe awesome is dat!! Dus verbreed je netwerk, verbreed je kennis en wees onderdeel van dit congres.

CoBSS wordt mede mogelijk gemaakt door 8 getalenteerde studenten die zijn samengesteld uit leden van VIP (Psychologie), ODIOM (Pedagogische wetenschappen) en Societas (Sociologie) van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen.

Hieronder een korte kennismaking met dit zootje (on)geregeld:
Pauline: Regelen staat gelijk aan shotten, oftewel na iedere keer een shotje.
Chantal: Aanleren van het alfabet lukt niet echt, als je de X iedere keer vergeet.
Daniel: Grootste angst een commissie met alleen maar vrouwen en tevens onze Hugh Hefner.
Esmee: Niks zonder agenda en een fobie voor roltrappen.
Vera: Als enige socioloog bestudeert zij de groep van een afstandje.
Shannen: Verhuisde naar Nederland maar kon Groningen nog niet helemaal uitspreken.
Marjan: Na het vormen van de commissie is zij direct naar Hongarije gevlucht.
Nikki: Houdt van hersenen en wacht nog steeds op een recept met pannenkoeken dat ze wel lust.

DiesCie

Lieve ODIOM'ers,

Dit jaar mogen wij de verjaardag van ODIOM organiseren. Het lijkt nu nog mijlenver weg (en dat is het ook). We hebben nog geen idee wat we met deze dag willen gaan doen, maar gedurende het jaar zullen we deze gaan vullen. Alsof het onze tijdcapsule is. Een tijdcapsule waarvoor wij het komende jaar hard op zoek gaan naar invulling. Een die jullie straks in mei open mogen gaan maken. Jullie ODIOM'ers kennende, weten we in ieder geval dat dit weer een hele gezellige verjaardag gaat worden.

Dit wordt al weer de 14e verjaardag voor ODIOM. Al 14 jaar lang worden er avonturen beleefd bij ODIOM en prachtige herinneringen gemaakt. Als er nu op die allereerste dag, op het moment van de oprichting van ODIOM, een tijdcapsule in de grond gestopt was… Wat zouden we daar nu dan in willen vinden? Misschien zou het slechts een akte van oprichting zijn of misschien een theemok? ODIOM is in die 14 jaar niet precies hetzelfde gebleven, maar thee blijft toch altijd een dingetje. Misschien wel het programma van de allereerste DIES, of een versiering van de eerste borrel. Wat het ook moge zijn, wij gaan er voor zorgen dat ook dit jaar weer een verjaardagsfeest krijgt dat de moeite waard is om in onze eigen tijdcapsule te stoppen, om te blijven herinneren. Wie weet, wat hier dan over 14 jaar van gezegd wordt… Wij hebben heel veel zin om deze tijdcapsule te gaan vullen. Zien we jullie in mei om hem te openen?

Liefs, de DiesCie
Marije, Eline, Tessa, Cilia, Eline en Sanne

HeerenCie

Geachte lezer,

Graag willen wij van deze gelegenheid gebruik maken om wat aandacht te vragen voor een minderheid binnen de pedagogische samenleving. U ziet ze vast wel eens zitten tijdens college, een enkeling die zich zo onopvallend mogelijk probeert te profileren, of een groepje dat steun zoekt bij elkaar. Wij hebben het hier natuurlijk over de man. Gelukkig is er een paar jaar geleden binnen deze pedagogische context te Groningen een actiegroep ontstaan die opkomt voor de belangen van de man. De HeerenCie heeft als streven de mannen van ODIOM samen te brengen, door het organiseren van een aantal activiteiten. Hiermee hopen wij een steentje bij te kunnen dragen aan de MANcipatie binnen onze studies.

Dit jaar zullen Lars Lijkendijk, Marcel de Boer, Rudie de Vries en Niek Wassenaar deze gewichtige taak op zich nemen. Om Karl Marx slecht te quoten: Mannen, verenigt u! Omdat wij als HeerenCie ons terdege beseffen dat het leven zonder vrouwen wel heel saai is en omdat de dames van ODIOM nu eenmaal heel erg charmant zijn, zullen wij tijdens een van onze activiteiten met genoegen onze deuren ook voor jullie openen! Mocht je nu als vrouw denken: 'Wat kan ik ins hemelsnaam doen om het leed van de man te verzachten?' Welnu, spreek ons eens aan en geef ons een biertje (omgekeerde volgorde mag ook), daar worden wij gelukkig van!

Amicorum esse communia omnia,
De HeerenCie
Lars, Marcel, Rudie en Niek

FeestCie

Hee lieve leden,

Wij zijn Sanne, Eveline, Ilse, Jelle en Felice. Sanne doet AOLB jaar 3, Eveline AOLB jaar 1, Ilse en Jelle PW jaar 1 en Felice PW jaar 2. Dit samengevoegde zootje klikt toevallig heel goed en geniet vaak van gekke hitjes en de meest lompe dansjes. Dit willen we natuurlijk niet alleen doen maar met zo veel mogelijk lieve ODIOM leden! Daarom gaan we dit jaar ons best doen om de meest fantastische borrels voor jullie te organiseren! Wij hopen jullie allemaal snel te zien bij de volgende borrels!

Veel liefs, de Feestcie
Sanne, Eveline, Ilse, Jelle en Felice

IntroCie

Lieve (aankomende) leden,

Leuk! Gaaf! Onvergetelijk! Dat zijn de woorden die ons te binnenschoten toen we terugdachten aanons kamp. Wij zijn de introductiecommissie van dit jaar en organiseren een introductiekamp voor de eerstejaars, met als doel om de komende eerstejaars een net zo’n onvergetelijk weekend en een knallend begin van het eerste studiejaar te bezorgen!

Als (ex-)eerstejaars zijn wij zelf ook allemaal op introkamp geweest en kunnen het dus uit eigenervaring het kamp van harte aanbevelen. Het is een gezellige en leuke manier om, als je de ochtendna het kamp in de collegezalen verschijnt, toch al een paar bekende gezichten te zien. Net als wijvorig jaar, zetten jullie dan de eerste stappen naar een prachtig studiejaar en het leren kennen vanheel veel nieuwe mensen!

Dus ga jij Academische Pabo of Pedagogische Wetenschappen studeren en lijkt dit kamp je leuk? Meld je dan aan!

Liefs van de leukste commissie van ODIOM,
De IntroCie
Annerens, Birte, Esmee, Hanna, Lisa, Michelle, Nick, Roos, Ruben en Welmoed

De Merchandisecommissie is binnen ODIOM verantwoordelijk voor het creëren van de kledinglijn en de gadgets van de vereniging.
Dit jaar is de MerCie een slapend orgaan. Dat betekent dat de commissie niet gevuld wordt. In de toekomst kan worden besloten dit te veranderen.

RedacCie

Lieve leden,

Wij zijn Sara (AOLB 3), Maaike (AOLB 2), Justine (PW 1), Mayke (PW 1), Geertje (PW 3) en Rikst (PW 1) en wij gaan dit jaar het geweldige ODIOM magazine voor jullie maken! Ook dit jaarkomen er weer interessante artikelen, leuke feitjes en grappige uitspraken van kinderen in het OM, maar dit wordt wel in een geheel nieuw jasje gestoken. Het magazine is vanaf 2016/2017 namelijk online! Jullie zullen deze vanaf nu dus via de mail ontvangen.

We hebben er erg veel zin in om het OM te gaan maken en hopen natuurlijk dat jullie hem allemaal gaan lezen! Heb je nog leuke ideeën voor een thema, artikel of wat dan ook maar? Laat je horen! Je kunt ons een mailtje sturen op het volgende adres: redaccie@odiom.nl

Liefs,
De RedacCie
Sara, Maaike, Justine, Mayke, Geertje en Rikst

SchakelCie

De SchakelCie is een commissie vanuit ODIOM die activiteiten organiseert gericht op de schakelstudenten van de SPO. Dit jaar bestaat de SchakelCie uit Dominique Derks en Lisa Dutrieux. Dominique doet het schakeljaar voor de Master Onderwijskunde en Lisa voor de Master Pedagogiek. Om de schakelaars elkaar naast de studiebanken te laten ontmoeten, zal de SchakelCie twee activiteiten organiseren dit schooljaar. 


Groetjes Dominique en Lisa

 

ODIOM heeft structuren. Zij zijn er om de commissies en het bestuur te ondersteunen in hun werkzaamheden. ODIOM heeft de volgende structuren:
  Structuur Afkorting Email
  Acquisitie Acquisitie acquisitie(a)odiom.nl
  Promotie Promotie promotie(a)odiom.nl
  Adviesraad Adviesraad -
  Kascommissie Kascie -
       
   
  Jaarvertegenwoordiging Afkorting Email
  Jaarvertegenwoordiging (Jaar 1) JV1 jv1(a)odiom.nl
  Jaarvertegenwoordiging (Jaar 2) JV2 jv2(a)odiom.nl
       
  Initiatieven Afkorting Email
  HeerenInitiatief Heeren Heeren@odiom.nl
  We'll be there and cook for you-Initiatief Cooki koken@odiom.nl

 

Activiteiten

woensdag 5 juli

Thema-theeleut: Met Tom de wereld om

Grote Rozenstraat 38
12:00

Voordat we massaal naar verre oorden, mooie stranden of het heerlijke Nederland vertrekken...
donderdag 13 juli

SchakelCie activiteit: Bowlen

Gedempte Kattendiep 4
21:00

Lieve schakelstudenten,De SchakelCie heeft voor jullie weer een leuke activiteit georganis...

Lezingen

Er zijn de komende twee maanden geen lezingen